Meclis'e özgürlük çıkarması

Abone ol

AKP'nin Meclis'e sunduğu özel görevli mahkemelerin (ÖGM) kaldırılmasını ve tutukluluk süresinin 5 yıla indirilmesi önerilerinin yer aldığı teklifin Ergenekon ve Balyoz tutsaklarını kapsamaması büyük tepki çekti. Kumpas itiraflarının yapıldığını ve davaların sahtecilikle yürütüldüğünü bizzat Tayyip Erdoğan'ın da kabul etmesine rağmen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, önceki gün "5 yıl düzenlemesinden Ergenkon ve Balyoz tutsakları yararlanamayacak" dedi. AKP'nin adına "Demokratikleşme Paketi" dediği teklifin bu hafta içi Meclis gündemine gelmesi beklenirken siyasi parti, kitle örgütleri ve sendikalar Meclis önünde büyük bir eyleme hazırlanıyor.

Meclis kapısına dayanacağız

Paketin Genel Kurul'da oylanacağı gün Meclis'e "yurtseverlere özgürlük çıkarması" yapmaya hazırlanan örgütlerden Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, "Özel görevli mahkemler eliyle, bu ülkenin yurtsever ve devrimci birikiminin tutsak edilmesi kararını savunabilecek tek bir kişi yoktur" dedi. Cengiz şunları söyledi: "Vatana, cumhuriyete, özgürlüğe ve gerçeklere düşman olanları saymazsak. Yalanın ve zorbalığın hükmünü tanımıyoruz. Türk Milleti'nin talebi basit, açık ve nettir: Zindanlar Boşalacak! ÖYM'lere ilişkin kanun teklifi TBMM Adalet komisyonuna gelir gelmez, Meclis kapısına dayanacağız. Türkiye Gençlik Birliği (TGB) bütün kadro ve üyeleriyle bu eylemi örgütleyecek ve önderlik edecektir. Tüm halkımızı, demokratik kitle örgütlerini, siyasi partilerini ve aydınlarımızı özgürlük için ayağa kalkmaya çağırıyoruz."

Aydınlık

Şeyh Sait'in askerleri görüntülerden rahatsız! Gündem Aysel Tuğluk Aydınlık'a konuştu Gündem Mercek altına alınması talep edildi Gündem Halk belediyesinin yedi doruğu Gündem