Çatı aday PKK'ya yaradı

CHP ve MHP yönetimlerinin Ekmeleddin İhsanoğlu'nu "Çatı aday" olarak göstermesi PKK'nın da oylarını artırdı. 30 Mart'taki yerel seçimlerde oyların yüzde 6,5'ini alan HDP, Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyunu yüzde 9,8'e çıkardı.

Abone ol

Türkiye, Atatürkçü ve Cumuriyetçi bir adayın olmadığı Cumhurbaşkanlığı seçimini geride bıraktı. AKP ve MHP yönetimlerinin "Çatı aday" olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nı göstermesi, Erdoğan'a seçimi kazandırdığı gibi PKK'nın adayının oylarını da artırdı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçları açıklandığında PKK'nın adayı Selahattin Demiştaş'ın oy oranı dikkat çekti.

30 Mart'taki yerel seçimde yüzde 6.5 oranında oy olan HDP ve BDP'nin oyları Selahattin Demirtaş'ın oyların yüzde 9.8'ini almasıyla belirgin bir artış gösterdi.

CHP seçmenin Demirtaş'a yönelimi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından da doğrulandı. Seçim sonuçlarını Cumhuriyet Gazetesi'nden Utku Çakırözer'e değerlendiren Kılıçdaroğlu, CHP seçmeninin bir bölümünün oyunu Demirtaş'a verdiğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

İhsanoğlu'ndan yeni açıklama: Çok mutluyum Gündem Irak seçimlerinde yeni gelişme! Gündem Erdoğan'ın ilk vaadi PKK açılımı Gündem AKP'de taht oyunları Gündem