Kumpası belgelerken cemaatin kumpasına geldi

Prof. Pekünlü, türbanlı öğrencileri örgütleyerek okula sokan CHA muhabirlerinin tertibini belgeledi. Ancak bu Pekünlü’ye karşı kullanıldı ve hapis cezası aldı.

Abone ol

Prof. Pekünlü, türbanlı öğrencileri örgütleyerek okula sokan CHA muhabirlerinin tertibini belgeledi. Ancak bu Pekünlü’ye karşı kullanıldı ve hapis cezası aldı. Aydınlık cemaat tertibini gösteren fotoğraflara ulaştı

Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü, üzerinde binbir spekülasyonun yapılan, F tipi basının aylarca üzerinde tepindiği ve hakkında 3 kez açılan davalara malzeme edilen ünlü fotoğrafın hikayesini Aydınlık’a anlattı. Prof. Dr. Pekünlü’ye yapılan tertip 16 Mayıs 2012 günü, Fen Fakültesi C Blok önünde başladı.

REKTÖRLÜĞE SUNDU

16 Mayıs sabahında Prof. Pekünlü, sonradan Cihan Haber Ajansı’ndan oldukları anlaşılan 3 muhabirin, türbanlı öğrencileri yanlarına alarak C Blok önüne geldiklerinde, üst kattaki odasında bilimsel araştırmalarıya meşguldü. Grup, Dekanlık yönetiminin türban yasağı duyurusunun asılı olduğu binaya girmek istedi. Sonraki gelişmeleri Prof. Dr. Rennan Pekünlü, Aydınlık’a şöyle anlattı: “Üst kattaki odamda bilimsel araştırmalarımı sürdürürken, ‘Hocam aşağıda türbanlı öğrencileri binaya sokmaya çalışan bir muhabir grubu var’ uyarıları bildirilince, binanın giriş kapısına geldim ve provokasyon girişimini görüntüledim. Bu görüntüleri herhangi bir basın yayın organına sunmadım. Bir dilekçeyle Rektörlüğe ilettim. O gün, provokatörleri C bloktan uzaklaştırdıktan sonra olayı rapor vermek üzere Rektörlüğe gittim. Rektör Candeğer Yılmaz ile görüşmek istediğimde özel kalemi, kendisinin toplantıda olduğunu, görüşemeyeceğini söyledi.”

YÖK: ÖZEL YAŞAM DEĞİL

Daha sonra bir grup türbanlı öğrenci, “Fotoğrafımızı izinsiz çekti, özel hayatımızın gizliliğini ihlal etti” iddialarıyla şikayet yaptı. Şikayetlere karşılık yapılan ilk soruşturma sonunda, YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Anayurt konuyla ilgili bir rapor hazırladı. Raporda, “Prof. Dr. Rennan Pekünlü’nün yerleşke alanında, öğrenim görülen bina ve eklentilerinde başörtülü öğrencilerin fotoğrafını çekmek şeklinde gerçekleşen eyleminde fotoğraflamanın kamu alanında gerçekleştirilmiş olması ve bu yerin kişiye ait özel yaşam alanı ya da özel yaşam gizliliği sayılamayacak yerler kabilinden olması karşısında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 134’ncü maddesinde düzenlenen özel yaşamın gizliliğinin ihlali niteliği taşımadığı bu nedenle isnat olunan suçun unsurları bakımından gerçekleşmeyeceği değerlendirilmiştir” denildi.

ÖĞRENCİLERİ KORUDU

Daha da önemlisi, o gün Prof. Pekünlü’nün kendilerini C Blok içindeki dersliklere almadığını iddia eden türbanlı öğrencilerin kendilerini yalanlaması oldu! Şikayetçi öğrenciler, Cumhuriyet Başsavcılığına verdikleri ifadede o gün derse girdiklerini belirtirken, mahkemede verdikleri ifadede ise binaya giremediklerini iddia ettiler!

Prof. Dr. Pekünlü’nün bir kaygısı da türbanlı öğrencilerin eğitim haklarından mahrum bırakılmamasıydı. Kendisi, bu kaygıyı Anayasa Mahkemesi kararlarına bakarak bu kaygıyı duyduğunu şöyle ifade etti:

“Öğrencileri bilgilendirmemin, uyarmamın nedenlerinden birisi, Fen Fakültesi ve üniversite rektörlüğü üst yönetimince haklarında disiplin soruşturması açılmasını engellemekti. Onlara suça teşvik edilmiş olmaları ve suç işlemeleri nedeniyle eğitim haklarını yitirme tehlikesini bildirmekti. Daha da önemlisi, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay Hukuk Genel Kurul ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin yerleşik içtihatlarıyla korunan laiklik ilkesinin ihlalinin önlenmesiydi.”

TERTİBİN GÖRÜNTÜLERİ

Pekünlü: 16 Mayıs 2012 tarihinde C blok önünde provokasyona gelen Cihan Haber Ajansı muhabirlerini görüntülüyorum, türbanlı öğrencileri değil!

Pekünlü: Elinde fotoğraf makinesi ve mikrofon olan muhabir bana, “Türbanla üniversiteye girmek yasak mı?” sorusunu yöneltip fotoğrafımı çekiyor.

Muhabirin yanında kameraman ve onları müdahale etmeden izleyen Fen Fakültesi güvenlik görevlisi.

Yüzü görünmeyen kadın muhabir türbanlı öğrencilere direktif veriyor. Direktifi, C Blok zemin ve 1. kattaki dört öğretim üyesi duyuyor. Direktif: “Hep birlikte içeriye gireceğiz; birbirinizden ayrılmayın biz de sizinle geleceğiz”.

Aydınlık

9 Peşmerge firara kalkıştı! Gündem Açılım kapanıyor! Gündem 1 milyonluk danışmanlık Gündem 2 PKK'lı yakalandı! Gündem