Ankara'da hakim savcı lojmanlarının tuvaletinde evrak bulundu

Ankara’da hakim ve savcı lojmanın kanalizasyonları tıkandı. Fethullahçı teröristler ellerindeki belgeleri imha etmek için tuvalete atınca kanalizasyonun tıkadığı ortaya çıktı. Operasyonlarda aralarında yüksek yargı mensuplarının da bulunduğu bazı hâkim ve savcıların kaçtığı anlaşıldı.

Abone ol

Fethullah hakim ve savcıları örgüt belgelerini kanalizasyona atıp, kaçtığı belirlendi.

Ankara’da yargı mensupları ile ilgili yakalama kararı çıkmasının ardından polis ekipleri 19 Temmuz gecesi hâkim ve savcı lojmanlarına gitti.

Demetevler Urankent’te bulunan adliye lojmanları A Blok'ta tuvalete Fethullahçı terör örgütü ile ilgili evrakların atıldığı anlaşıldı. Lojmanda kanalizasyonların tıkandığı tespit edildi. Belediyeden gelen ekipler, kanalizasyon borusunu vidanjör aracılığı ile açtı. Boru içerisinden ise çok sayıda parçalanmış evrak, Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Müdürlüğü’ne götürüldü.

Ankara Emniyeti’nin yaptığı operasyonlarda benzer bir görüntü de hakkında yakalama kararı çıkartılan Yargıtay 20. Hukuk Dairesi üyesi Bilal Köseoğlu’nun lojmanında yaşandı. Yargıtay Lojmanları Sitesi'ndeki adrese giden polis ekipleri Yargıtay üyesi Bilal Köseoğlu’nun kaçtığını tespit etti. Polislerle görüşen apartman görevlisi, 15 Temmuz darbe gecesi Yargıtay üyesi Bilal Köseoğlu’nun dairesinden apartman boşluğuna birşeyler atıldığını söyledi.

Apartman boşluğunda inceleme yapan polisler, 2 adet USB flash bellek, 7 adet CD/DVD ve 11 adet kitap buldu.

Kaçan hakimlerden biri de Mehmet Ekinci oldu. Ekinci Şike ve Oda TV davalarının hakimiydi.

ulusalkanal.com.tr

5. Kolordu Komutanlığı'nda arama başlatıldı Gündem Avrupa Polis Teşkilatı raporu: PKK ile PYD arasında organik bağ var Gündem Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın'dan ABD açıklaması Gündem Hazine Müsteşarlığında 62 kişi görevden uzaklaştırılmıştır Gündem