AKP ve Öcalan anlaştı

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, AKP ile Abdullah Öcalan'ın 2 yasa konusunda mutabakata varıldığını açıkladı. Buldan, Öcalan'ın "Yerel Yönetimler Özerklik Yasası" ve "Demokratik Sivil Toplum Yasası" konusunda ısrarcı olduğunu belirtti.

Abone ol

Açılım süreci kapsamında yapalan son İmralı görüşmesininin kilit noktasını HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan açıkladı. Milliyet gazetesinden Namık Durukan'a konuşan Buldan, AKP ile Abdullah Öcalan arasında 2 yasal düzenleme konusunda mutabakata varıldığını açıkladı.

Buldan "üzerinde uzlaşıldı" dediği iki yasal düzenleme "Yerel Yönetimler Özerklik Yasası" ve "Demokratik Sivil Toplum Yasası." Buldan, bu 2 yasanın Meclis'ten geçirilmesi için Öcalan'ın ısrarcı olduğunu söyledi. Pervin Buldan, Abdullah Öcalan'ın "Bu iki yasa çıkarsa Kürt sorunu bu çerçevede çözüme kavuşacak" değerlendirmesi yaptığını belirtti.

Öcalan'ın istediği yasal düzenlemelerden en önemlisi Avrupa Birliği Yerel Yönetimler Şartı. AKP yerel seçimlerden sonra bu yasaya Türkiye'nin koyduğu çekinceleri kaldırmak için çalışmalarını hızlandırmıştı. Çekinceler kalkacak olursa yerel yönetimlere kendi vergilerini koyma, yabancı ülkelerle üniter devletin sınırlarını zorlayan ilişkiler kurma olanağı sağlanacak. Bu kapsamda BDP belediyeleri ile Suriye'nin kuzeyindeki PKK/PYD kontrolündeki bölgenin bütünleştirilmesi hedefleniyor.

ulusalkanal.com.tr

''Erdoğan hakkında soruşturma önergesi vereceğiz'' Gündem Üniversite servisini molotofla yaktılar Gündem Erdoğan’ın kolundaki bir ev fiyatında olan saatleri Kim aldı? Gündem CHP 'Dersim' diye diye Tunceli Belediyesini PKK’ya verdi Gündem