Savunma Bakanı açıkladı: Türkiye harekata katılacak mı?

Türkiye, ABD öncülüğündeki koalisyonun Nisan-Mayıs aylarında yapmayı planladığı Musul harekatına destek verecek mi? Bu soruya yanıt Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, "ulusal çıkarlar göz önüne alınarak zamanı geldiğinde bir değerlendirme yapılır ve koalisyon üyesi olmanın gerektirdiği sorumluluklar yerine getirilir" dedi.

Abone ol

ABD öncülüğündeki koalisyon Musul'a harekat hazılığı planlıyor. Peki Türkiye ABD planına dahil olacak mı?

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yılmaz, Musul Valisi Esil Nuceyfi'nin "Türkiye Musul harekatına katılmnaya karar verdi" açıklamalarını değerlendirdi.

Yılmaz, "Türkiye, IŞİD'e karşı koalisyonun bir üyesidir. Bu koalisyonun üyesi olmakla somut katkı vermeye başlamıştır. Bunun dışında ne gibi bir katkı olur, ulusal çıkarlar göz önüne alınarak zamanı geldiğinde bir değerlendirme yapılır ve koalisyon üyesi olmanın gerektirdiği sorumluluklar yerine getirilir." diye konuştu

Yılmaz, Türkiye'nin ABD ile imzaladığı eğit-donat anlaşması kapsamında da Suriye'ye karşı çatışan gruplara eğitimlerin Kırıkkale yakınlarındaki birlikte verileceğini açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

Erdal Eren'in annesi hayatını kaybetti Gündem Balyoz kumpası tutuklattı Gündem Oy kullanacaklar dikkat! Başvurular bu hafta bitiyor! Gündem 2 müfettişe ihraç soruşturması Gündem