Alparslan Çelik'in avukatı, Ulusal Kanal'a konuştu: 'Rus pilotu neden öldürdün' sorusu yöneltildi?

Düşürülen Rus uçağının paraşütle atlayan pilotunu öldürdüğünü söyleyen Alparslan Çelik, emniyetteki sorgusunun ardından savcılığa sevk edildi. Avukatı, emniyetteki sorguda Alparslan Çelik'e Rus pilotu öldürdüğü iddiasıyla ilgili sorular yöneltildiğini açıkladı. "Bu soruyu görünce huzursuz olduk" diyen Avukat Naci Tataç, Ulusal Kanal'a yaptığı açıklamada da "Rusya ilişkilerin düzeltilmesi için Alparslan Çelik üst düzey devlet yetkililerinin eliyle mi gözaltına alındı." sorusunu yöneltti.

Abone ol

Türkiye-Suriye sınırında düşürülen Rus uçağının paraşütle atlayan pilotunu öldürdüğü söyleyen Alparslan Çelik ve beraberindeki 13 kişi emniyetteki sorgusunun ardından savcılığa sevk edildi.

Çelik’in de aralarında bulunduğu 14 kişi, İzmir'de gittiği bir lokantada gözaltına alınmıştı. Yapılan aramada 1 kalaşnikof ve iki tabanca ile çok sayıda mermi ele geçirilmişti.

Polis ekipleri, Çelik ile birlikte 13 kişiyi gözaltına aldıktan sonra daha önce belirlenen 23 ayrı adreste arama yaptı. Aralamlarda 4 tabanca, 2 telsiz, 1 kama ve 1 av tüfeği ele geçirildi.

Alparslan Çelik, ilk olarak Emniyette sorgulandı. Daha sonra da savcılığa sevk edildi. Sevk sırasında adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Basının görüntü alması engellendi.

Emniyetteki sorguya ilişkin Alparslan Çelik ve Serkan Kurtuluş'un avukatları basın açıklaması yaptı. Avukat Naci Tataç emniyetteki sorguda Alparslan Çelik'e "Rus pilotu neden öldürdün" sorunun yöneltildiğini söyledi.

Ulusal Kanal'a bilgi veren Alparslan Çelik'in avukatı, "Rusya ilişkilerin düzeltilmesi için Alparslan Çelik üst düzey devlet yetkililerinin eliyle mi gözaltına alındı" dedi.

Serkan Kurtuluş'un avukatı Sıddık Caner Erşen de olayın uluslararası boyunutunun kısa zamanda ortaya çıkacağını belirtti.

Öte yandan Çelik'in "Tutuklu ve hükümlünün kaçması, dolandırıcılık ve parada sahtecilik" suçlarından dolayı kesinleştirilmiş 2 yıl 6 ay hapis cezası olduğu öğrenildi.

Rus pilotu öldürdüğü belirtilen Çelik'in Rus heyetinin İzmir'de olduğu gün gözaltına alınması dikkat çekmişti.

Haber: Belma Yücel

Kamera: Akın Kara

ulusalkanal.com.tr

Milletvekilleri gizlilik kararı nedeniyle duruşma salonuna alınmadı Gündem Eski ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan dinlendi Gündem Milletvekilleri gizlilik kararı nedeniyle duruşma salonuna alınmadı Gündem Eski ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan dinlendi Gündem