Erdoğan geçişin ara formulünü açıkladı

Başbakan Tayyip Erdoğan, başkanlık sistemine geçişin ara formülünü açıkladı. Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçilirse Bakanlar Kurulu'nu MGK gibi ara ara toplayacağını söyledi. Erdoğan, "en önemli işlevim de açılım sürecini bitirmek olacak" dedi.

Abone ol

AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan, Başkanlık sistemine geçişin ara formülü açıkladı.

Erdoğan, Ordu mitingi sonrası uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanının yürütmenin başı olacağını ifade eden Erdoğan, Başkanlık sistemine geçişte ara bir model önerdi. Köşk'e çıkarsa MGK gibi Bakanlar Kurulu'nu da ara ara toplayıp başkanlık edeceğini belirtti.

"Cumhurbaşkanı, Milli Güvelik Kurulu'nu belli aralıklarla toplamıyor mu? Topluyor, başkanlık ediyor. Bakanlar Kurulu'yla da belli aralıklarla böyle toplanılır. Başbakanla, Bakanlar Kurulu'yla konuşur, görüşürüz."

Erdoğan, Cumhurbaşkanı olduktan sonra ilk işinin "Açılım sürecini bitirmek olduğunu" söyledi. Anketlere göre "CHP ve özellikle MHP tabanından oy aldığını, Güneydoğu seçmeninden de destek gördüğünü" belirtti.

Erdoğan, Şubat ayında yapılan değişiklikle yetkileri artırılan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın da MİT'e devredileceğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Ülke ekonomisi her yıl dibe vuruyor Gündem İşte Rumların Türkiye'deki Cumhurbaşkanı adayı Gündem İBB'den 28 milyon TL'lik ziyaret Gündem Gazze'de son durum! Gündem