Suriye'de kritik bölgelerde ateşkes

Suriye’de çatışmaların şiddetlendiği üç kritik bölgede 48 saatlik ateşkes sağlandı. Lübnan merkezli El Manar televizyonu ateşkesin Lübnan sınırındaki Zabadani bölgesi ile İdlib kırsalıda Fua ve Kafyara köylerini kapsadığını duyurdu.

Abone ol

Suriye’de çatışmaların yoğunlaştığı 3 önemli bölgede ateşkes ilan edildi. Lübnan’dan yayın yapan El Manar televizyonu ateşkesin Lübnan sınırındaki Zabadani kasabası ile İdlib kırsalındaki Fua ve Kafyara köylerini kapsadığını duyurdu.

Suriye Ordusu saflarında savaşan Hizbullah ile Nusra Cephesine yakın gruplar arasındaki kısmi ateşkes bugün yerel saat itibariyle saat 06.00’da başladı.

Batı destekli silahlı gruplara yakın kaynaklar ateşkes sırasında Zabadani’deki grupların çekilmesi, Fua ve Kafraya’daki kuşatmaların kaldırılması konularının görüşüldüğünü belirtti.

Temmuz ayı başında terör gruplarının Halep’e saldırmasından sonra Suriye Ordusu ve Hizbullah Zabadani’ye büyük bir operasyon başlatmış, bölgedeki terör gruplarının lojistik destek hatlarına ağır darbe vurmuştu. Buna karşılık Fetih Ordusu ve benzeri gruplar Suriye hükümetinin denetiminde bulunan Fua ve Kafraya köylerine saldırmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Lunaparkta korkunç kaza Dünya Rusya ve İran, Suriye krizinin çözümüyle ilgili atağa geçti Dünya Bu gece ve yarın geceye dikkat! Gökyüzünde şölen var! Dünya Çin'de facia! En az 26 kişi öldü Dünya