HDP heyeti İmralı açıklamasını yaptı

İmralı'ya giden HDP heyetinin Abdullah Öcalan'la yaptığı 4 saatlik görüşmeyle ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Buna göre Öcalan "4-5 ay içinde tüm Ortadoğu'nun geleceğini belirleyecek çözümün sağlanabileceğini" söyledi. Öcalan HDP'lilere "kararlılık" uyarısı yaptı.

Abone ol

Hatip Dicle'nin de dâhil olduğu HDP'nin 4 kişilik İmralı heyetinin, Öcalan ile 4 saat süren görüşmesinin ayrıntıları yazılı açıklama ile duyuruldu. Açıklamanın giriş kısmında, "Hükümetin mevcut politika ve yaklaşımlarının yanı sıra Suriye başta olmak üzere Ortadoğu'daki gelişmeler ve diğer güncel olgular detaylı bir şekilde tartışılıp değerlendirilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada "Öcalan'ın müzakere taslağını olgunlaştırdığı, devlet heyetiyle üzerinde çalıştıkları ve müzakere yürütme konusunda mutabık kaldıkları" belirtildi.

Öcalan'ın taslağının Kandil ile paylaşılıp tartışıldıktan sonra kamuoyuna duyurulacağı belirtilen açıklamada yasal zemin vurgusu öne çıktı. Öcalan, yasal güvencelerin oluşturulmasının şart olduğu, bu güvenceler sağlanmadan sonuca varmanın mümkün olmadığı görüşünde.

Heyete, Kalekol ve HES yapımlarından hoşnut olmadığını ifade eden Öcalan bir de tarih verdi. Öcalan, "doğru ve kararlı adımların atılması halinde, en fazla 4-5 ay içinde tüm Ortadoğu'nun geleceğini belirleyecek çözümün sağlanabileceğini" vurguladı.

Tehdit etmeyi de ihmal etmedi Öcalan; "çözüme yönelik kararlılık gösterilmezse, bölgesel kaosun derinleşeceği" tehdidinde bulundu. Öcalan, Hükümetin ısrarla üzerinde durduğu Kamu güvenliği konusunda ise İzleme Kurulu oluşturulmasını önerdi.

ulusalkanal.com.tr

İlber Ortaylı’dan kahvaltı yorumu Gündem O polis istifa etti Gündem Şener Şen: Gezi bize bambaşka bir gençliği gösterdi Gündem Araç sahipleri dikkat! Yarın başlıyor! Gündem