AB'den Türkiye mesajı

AB Liderler Zirvesi'nin Türkiye gündemli toplantısı sona erdi. Zirveden yaptırım kararı çıkmadı. AB liderleri Doğu Akdeniz konusunda diyalog çağrısı yinelendi. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Türkiye ile yapıcı diyalog istediklerini, buna karşılık tüm seçeneklerin masada olduğunu ancak kullanmak istemediklerini söyledi.

Abone ol

Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nde, ilk gününün sonunda basın toplantısı düzenlendi. Zirveden "Türkiye ile yapıcı diyalog" mesajı verildi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "Yapıcı gündemin hepimizin çıkarına olduğunu düşünüyoruz. Kovid-19 krizinin ekonomiler üzerinde ciddi etkileri olduğu dönemde yapacak çok işimiz var. Bu yönde ilerlemek istiyoruz" dedi.

Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım talebi ise karşılık bulmadı.

Her hangi bir yaptırım kararının çıkmadığı zirve sonrası AB Konseyi Başkanı Charles Michel de konuştu.

Michel, "Bugün çift yönlü bir strateji oluşturulmasına imkan tanıyan bir yaklaşım üzerinde mutabık kaldık" ifadelerini kullandu.

AB Konseyi Başkanı, "Bizim için önemli olan, gelecek haftalarda Türkiye ile pozitif gündemi nasıl oluşturabileceğimizi görmek. Pozitif gündem, Türkiye ile iş birliğini artırmayı amaçlayan bölümler içeriyor. En geç aralık ayına kadar, bu yılın sonuna kadar çift yönlü yaklaşımımızla ilgili gelişmeleri takip edeceğiz" dedi.

Zirveye ilişkin Ankara'dan da açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı, AB'nin Türkiye ile ilgili kararlarına "Olumlu kararlar içerse de birçok bölümü gerçeklikten kopuk" yanıtını verdi.

Karabağ Avrupa Ligi'nde destan yazdı: Ermenistan'a "Bayraktar" göndermesi Gündem İçişleri Bakanlığı selefi örgütleri terörle mücadele olarak görüyor Gündem HDP'li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen görevden alındı Gündem Pınar Gültekin'in katil zanlısının kardeşi delil karartmak suçlamasıyla tutuklandı Gündem