Güçbirliği iradesi kazandı

Güçbirliği politikası Yalova'da sonuç verdi. AKP'ye karşı birleşen partiler Yalova'da seçimleri kazandı. İşçi Partisi ve Hepar'ın CHP lehine adaylarını çektiği seçimde MHP tabanı da CHP'ye yöneldi. HDP'nin oyları ise AKP'de toplandı. Seçmenin güçbirliği iradesi AKP'yi sandıkta yenilgiye uğrattı.

Abone ol

Güçbirliği politikasının başarı kazandığı en çarpıcı örnek Yalova'da oldu. AKP'ye karşı birleşen Yalovalı güçbirliği yaparak AKP'yi yenilgiye uğrattı.

30 Mart'ta Yalova'da 1 oy farkla AKP adayının kazandığı ilan edildi. Daha sonra yapılan itiraz ve oyların yeniden sayımı sonucu 6 oy farkla CHP’nin kazandığı duyruldu. Tartışmalar büyüdü seçimlerin 1 Haziran'da yenilenmesine karar verildi.

İşçi Partisi, seçime günler kala CHP adayı Vefa Salman için adayını çekti. MHP'nin oyları da tabanda CHP adayına yöneldi. 30 Mart'ta Yalova'da yüzde 5.41 oranında oy alan MHP, 1 Haziran'da yüzde 1'e düştü.

Yalova'daki seçimlerde HDP'nin oyları da büyük oranda AKP'ye yöneldi. 30 Mart'ta 2000'in üzerinde oy alan HDP'nin oyları 660 civarında kaldı.

Sonuçta seçmenin güçbirliği iradesi başarılı oldu. CHP adayı Vefa Salman seçimleri 228 oy farkla kazandı.

Bir yanda CHP, MHP ve İşçi Partisi diğer yanda AKP ve HDP'nin oyları birleşti. AKP' Başbakan Erdoğan'ın "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bile önemli" dediği Yalova'yı güçbirliği karşısında kaybetti.

ulusalkanal.com.tr

Suikastin perde arkasından rant cinayeti çıktı Gündem TSK, personel sayısını açıkladı Gündem ''Artık atık su ile yapılmalı'' Gündem O gencin resmini basan ve ismini yazan gazeteci var Gündem