İstanbul Valiliği'nden koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni kararlar

İstanbul Valiliği, yeni Kovid-19 tedbirlerini duyurdu. Metro ve tramvayda ayakta yolcu kapasitesinin yarısına kadar yolcu alınabilecek. Metrobüsler ve otobüslerde ise ayakta yolcu kapasitesinin üçte birine kadar yolcu olabilecek. Ayrıca tedbirlere ek olarak kamuya açık alanlarda maske takmak zorunlu oldu.

Abone ol

İstanbullulara yönelik yeni Kovid-19 tedbirlerini İstanbul Valiliği, açıkladı.

Valilik açıklamasında toplu taşımayla ilgili merak edilen sorulara da açıklık getirdi. Metro ve tramvayda ayakta yolcu kapasitesinin yarısına kadar yolcu alınabilecek.

Tedbirler kapsamında metrobüsler ve otobüslerde ise ayakta yolcu kapasitesinin üçte birine kadar yolcu olabilecek.

Kısıtlamaya yönelik İstanbul Büyükşeher Blediyesinden bir açıklama geldi. Pik saatlerde yaşanan kısmi yoğunluğun önüne geçmek için toplu ulaşımda tam kapasiteyle hizmet verileceği duyuruldu.

Günlük 45 bin 10 otobüs seferi yapılacak. Bu seferlere ek olarak 614 metrobüs aracı ile 6 bin 600 sefer gerçekleştirilecek.

Tedbirlere ek olarak Ayrıca kent genelinde maske takma zorunluluğu da getirildi.

Ankara İl Hıfzıssıhha Kurulu salgınla ilgili İçişleri Bakanlığı’nın yeni genelgelerinde alınan kararları tebliğ etti. Buna göre, maskenler hariç artık hayatın her alanında maske takmak zorunlu. Toplu taşıma araçlarında ayakta yolcu bulundurmak yasak.

Raylı sistem araçlarında da ayakta yolcu kapasitesinin yüzde 50’si kadar yolcu taşınabilecek. Restoran, kafe ve eğlence yerlerinde saat gece 12’den sonra müzik yayınına izin verilmeyecek. Pazar yerleri ve sahiller sürekli denetlenecek. Kurul, yasaklara uymayanlara para cezası kesileceğini de hatırlattı.

ulusal.com.tr

İsrail-Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden Türkiye karşıtı askeri anlaşma Gündem Adana'da zehir tacirlerine operasyon Gündem Erol Mütercimler hakkında bir soruşturma kararı daha Gündem Büyük şehirlerde saldırı hazırlığındaki 2 terörist yakalandı Gündem