İzmir için 'paralel AKP'

"Gavur İzmir" gitti, "İzmirliler Candır" geldi. AKP'nin yerel seçimlerde İzmir'i alma planı "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" dedirtti.

Abone ol

AKP yerel seçimlerde İzmir'i almak için söylemlerini alt üst etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım için hazırlanan strateji raporuna ilginç maddeler damga vurdu.

Rapora göre, AKP İzmir'i almak için "Kaleyi alacağız" söylemini bırakacak. Milliyetçi kesimin oyunu almak için adaylar yakalarına "Türk bayağı rozeti" takacak. "Gavur İzmir" yerine "İzmirliler candır" söylemi kullanılacak.

AKP'nin adayı Binali Yıldırım'ın "çalışkan, dürüst, hizmet sever" olduğu empoze edilecek.

Yıldırım'ın "Türkiye'nin en güzel şehirine hizmet için aday olduğu" algısı vurgulanacak. Şimdiki belediyenin başarısızlığı hükümetin kaynak gösterilmesine değil, CHP'nin başarısızlığına bağlanacak.

Kampanya çerçevesinde "Benim güzel İzmir'im", "İzmirliler candır", "İzmir'i dünya kenti yapmak için bir dönem yeter bize", "İzmir canımız, İzmirli baş tacımız", "İzmir'in çocukları İzmir'de kalacak", "Gönlünüz nerede olursa olsun oyunuzu bir defalık hizmet edecek olana verin", "İzmir güvenecek, Binali Yıldırım hizmet verecek", "Bir kez bize güvenin", "Konuşmaya değil, hizmete geldik." sloganları kullanılacak.

En dikkat çekici olan nokta ise Türk bayraklı rozetle ulusalcılar kazanılacak. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Milletçiliği ayaklar altına aldığını ifade etmişti ancak, Yıldırım o milliyetçilerin oyunu almak için yakaları Türk bayraklı rozetler takılacak.

CHP'li belediyelerde çalışan personele işten çıkarılmama mesajının verilmesi, çevre kirliliği ve ağaçların yok edilmesi anlamına gelen afiş ve broşürlerin fazla bastırmaması da öneriler arasında.

ulusalkanal.com.tr

Dink cinayetiyle gündemde Gündem Vekil düğünü... Gündem Kardeş payı Gündem Çok özel umre Gündem