TGB'den açıklama

Abone ol

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Merkezi son günlerde yaşanan provakatif olaylarla ilgili resmi internet sitesinden bir açıklama yayınladı.

Açıklamada; 'Türk milletinin haklı isyanını, dar ve ne olduğu belli olmayan grupların yakışıksız davranışlarıyla örtüştürerek psikolojik savaşın propaganda yöntemleriyle itibarsızlaştırmaya ve kötülemeye kalkanlar da, sırf Kürt olduğu için inşaat işçisini linç etmeye kalkanlar da karşısında bu ülkenin vatansever ve devrimci gençliğini, TGB’yi bulur. Milliyetçi, Atatürkçü ve devrimci bütün gençliği ayrımları bir kenara bırakarak ve Mehmetçik rütbesinde eşitlenerek koltuk sevicilere ve Amerikan beslemesi bölücü terör örgütü PKK’ya karşı tavır almaya çağırıyoruz." dendi.

İşte TGB'nin o açıklaması

1-) Bölücü terör örgütü PKK’nın saldırılarında yitirdiğimiz canlarımızın sayısını sayamaz olduk. Acımız ve öfkemiz günden güne büyüyor.

Türk milleti günlerdir, gencinden yaşlısına Türküyle Kürdüyle haklı tepkisini demokratik yollardan dile getiriyor. Dün ve önceki günlerde, meşru ve barışçıl şekilde gerçekleştirilen yüzlerce eylem, halkımızın AKP’nin açılımına, onun büyümesine ve şımarmasına vesile olduğu PKK terörüne olan haklı tepkisini, tepkimizi ortaya koymuştur.

2-) Emperyalist hesaplar doğrultusunda Türkiye’nin ve halkın birliğine, alın terine silahla kasteden terör örgütüne karşı, bir adım geri atmadan tek vücut olma sorumluluğuyla davranmamız gereken günlerden geçiyoruz.

“Bir adım geri atmadan” diyoruz çünkü, PKK ve onun meclisteki “yasal” temsilcisi HDP, emperyalist güçlerle birlikte ya da yalnız Türkiye düşmanlığına devam ettiği sürece gençlik ve halk onlara karşı yürüyecek, bütün meşru ve demokratik haklarını kullanacaktır.

“Sorumluluk” kavramına özellikle vurgu yapıyoruz çünkü, yaratılabilecek çirkin ve provokatif görüntülerle Türk milletinin haklı tepkisine, tepkimize kara çalınmaya çalışılabilir. Nitekim dün bazı yerlerde bir avuç provokatör tarafından kışkırtılan şiddet eylemleri bu kara çalma durumuna örnektir.

On binlerle yapılan, bir tek kişinin burnunun kanamadığı ve bir tek olumsuz olayın yaşanmadığı Mehmetçik yürüyüşlerini tek kelime haber yapmayanların, azınlık topluluklarca yapılan çirkinlikleri bangır bangır bağırarak duyurmalarının nedeni açıktır.

3-) Bütün milletimizi bu haklı isyanımıza leke sürebilecek ve PKK terör örgütüne propaganda alanları açabilecek provokatif eylemlerden uzak durmaya çağırıyoruz. Bina yakmaya çalışmak, linç etmeye-ettirmeye kalkışmak gibi her türlü şiddet eylemlerine ve çağrılarına itibar etmemeye davet ediyoruz.

4-) Türk milletinin haklı isyanını, dar ve ne olduğu belli olmayan grupların yakışıksız davranışlarıyla örtüştürerek psikolojik savaşın propaganda yöntemleriyle itibarsızlaştırmaya ve kötülemeye kalkanlar da, sırf Kürt olduğu için inşaat işçisini linç etmeye kalkanlar da karşısında bu ülkenin vatansever ve devrimci gençliğini, TGB’yi bulur.

5-) Milliyetçi, Atatürkçü ve devrimci bütün gençliği ayrımları bir kenara bırakarak ve Mehmetçik rütbesinde eşitlenerek koltuk sevicilere ve Amerikan beslemesi bölücü terör örgütü PKK’ya karşı tavır almaya çağırıyoruz.

Gerçek barış, Amerikan beslemesi terör örgütüne karşı birliğimizden ve kardeşliğimizden gelecek.

Türküyle Kürdüyle bu memleket bizim!

Vatanın ve milletin birliğinden ve kardeşlikten asla taviz vermeyeceğiz.

Haber: Emek Kaynak

ulusalkanal.com.tr

PKK bombaları nerede üretiliyor, Türkiye'ye nasıl sokuluyor? İşte detaylar... Gündem Şehitlerimize son görev! Gündem Teröristler bombayı patlatıp ateş açtı! Gündem ABD, PKK'nın düğmesine bastı! PKK eliyle yaptırılan eylemlerin amacı ortaya çıktı Gündem