Gurbetçilerden ‘Hükümet İstifa’ eylemlerine destek

Yurt çapında düzenlenen hükümet istifa eylemlerine Avrupa’da yaşayan gurbetçilerden de destek geldi. Türkiye Gençlik Birliği (TGB) tarafından düzenlenen eylemlere yüzlerce yurttaş destek verdi.

Abone ol

trAlmanya’nın Frankfurt ve Stuttgart ile Hollanda’nın Rotterdam şehirlerinde yapılan eylemlerde ayakkabı kutuları taşınırken, sık sık ‘Hükümet İstifa’, ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ sloganları atıldı. Rotterdam’daki protesto Türkiye Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilirken, yapılan açıklamalarda AKP hükümetin artık ülkeyi yönetemeyeceği vurgulandı.

Yapılan basın açıklamalarında, birkaç gündür Türkiye’yi sarsan yolsuzluk operasyonuyla 11 senedir ülkenin ne hale getirildiği ifade edilirken, “Kimin eli kimin cebinde, kimin kaseti kiminle, vatandaşın alın teri hangi bakan çocuğunun cüzdanında belli değil. Ancak bu durum malumun ilanından başka bir şey de değil. Bugün tescillenense hükümetin ülkeyi yönetemiyor olmasıdır” denildi.

“Birkaç gündür Türkiye‘nin 11 yılda ne hale getirildiğinin hızlandırılmış bir filmini izliyoruz. Kimin eli kimin cebinde, kimin kaseti kiminle, vatandaşın alın teri hangi bakan çocuğunun cüzdanında belli değil. Ancak bu durum malumun ilanından başka bir şey de değil. Bugün tescillenense hükümetin ülkeyi yönetemiyor olmasıdır.

“Boyunlarına kadar pisliğe batmış olan cemaat ve AKP, emperyalizmin taşeronluğunun bataklığında boğulmaktadırlar” ifadelerine yer verilen açıklamalarda, hükümet istifa edene kadar ve cemaat gibi Ortaçağ kurumları yok edilene kadar mücadelenin süreceği belirtildi.

HABER - FOTO: İBRAHİM PORAN / ÖZLEM ŞAHİN / MERVE BARAŞIK

ulusalkanal.com.tr

ABD'den Ulusal Savunma Yetki Yasası'na onay Dünya "Politikalarımız aşama kaydetti" Dünya Vali istifa etti Dünya Güney Sudan'da son durum Dünya