Bu battaniyenin öyle bir hikâyesi var ki...

Soma’da 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardında acılı hikayeler kaldı. Faciadan 10 saat sonra kurtarılan maden işçisi Ahmet Yankın, ocakta ölen ağabeyinin taşındığı battaniyeyi "başkalarının ihtiyacı olur" diyerek Kızılay’a iade etti.

Abone ol

Madenden ağabeyinin cansız bedeni battaniyeye sarılı çıkarıldı, defin işlemlerinin ardından o battaniyeyi Kızılay'a teslim etti.

Ahmet Yankın ve Nurhan Yankın... Onlar 2 kardeş. Özelleştrimelerle gelen maden faciası ağabeyi ve kardeşi ayırdı.

2 kız babası Nurhan Yankın, emekli olmasına rağmen çocuklarını okutabilmek için çalışmaya mecbur kaldı. Madende iş buldu. Olay günü de kardeşi Ahmet Yankın ile aynı vardiyadaydı.

Ahmet Yankın ölümle burun burunaydı, faciadan ancak 10 saat sonra kurtarılabildi. Ancak sevinemdi. Çünkü ağabeyi hayatını kaybetmişti. Nurhan Yankın'ın cansız bedeni diğer işçiler gibi battaniyeye sarılı çıkarıldı.

Ahmet Yankın, ağabeyini toprağa verdi. Acısı henüz taptazeyken ağabeyinin sarılığı olduğu battaniyeyi Kızılay'a iade etti: "başkalarının ihtiyacı olabilirdi!"

Soma'da yaşayan evli ve iki çocuk babası olan Ahmet Yankın, maddi imkansızlık nedeniyle yeniden madene inecek.

ulusalkanal.com.tr

Yine o savcı, yine Kılıçdaroğlu Gündem İki madenine daha inceleme talebi Gündem 7 ay önce ölümden dönmüşlerdi Ama... Gündem ODTÜ'de polis müdahalesi Gündem