Körfez İşbirliği Konseyi, Lübnan Hizbullahı'nı "terör örgütü" ilan etti

Körfez İşbirliği Konseyi, Lübnan Hizbullahı'nı 'terör örgütü' ilan etti. Konsey, Hizbullah'ın Suriye, Yemen ve Irak'ta yaptığı eylemlerin Arap ulusal güvenliği için tehdit oluşturduğunu savundu.

Abone ol

Körfez İşbirliği Konseyi, Lübnan Hizbullah'ını ve ona bağlı örgütleri 'terör örgütü' ilan etti. Körfez İşbirliği Konsey Genel Sekreteri Abdullatif bin Raşid ez-Zeyani, karar ile ilgili açıklama yaptı. Sekreter, kararın Hizbullah'ın Körfez ülkelerinin egemenliğini, güvenliğini ve istikrarını hedeflemesi nedeniyle alındığını bildirdi. Zeyani, Hizbullah militanlarının Suriye, Yemen ve Irak'ta yaptığı eylemlerin Arap ulusal güvenliği için tehdit oluşturduğunu savundu. Körfez İşbirliği Konseyi üyeleri olan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn, daha önce Hizbullah'ı 'terör örgütü' ilan etmişti.

ulusalkanal.com.tr

ABD Dışişleri Sözcüsü, Suriye hakkında konuştu: Bir tür federalleşme ile de bütünlük sağlanır Dünya Endonezya'da 8.2 büyüklüğünde deprem! Tsunami alarmı verildi Dünya Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad: Görevde kalmam yabancı devletleri ilgilendirmez Dünya NASA duyurdu: 900 yılın en kötüsü Dünya