"Bu mücadeleye ölümüne hazırız"

Enerji ve maden işçileri fabrikalarının özelleştirilmesine karşı direniyor. Meydanlara indiler, dağlardan yükselttiler seslerini. Ankara yollarına düştüler “ santrallerimiz,madenlerimiz vatandır sattırmayız” diyerek. Direniş çadırı kurdular fabrikalarının önüne 83. gündür hem fabrikada işte hem fabrika önünde nöbette. Her yolu denediler seslerini duyurmak için. İhale tarihi açıklandı daha da kararlı çıktılar alanlara, daha kalabalık anaları, babaları, eşleri çocuklarıyla.Türkiye’nin dört bir yanından geldiler desteğe. Antalya’dan 2b köylüleri,Denizli’den Deba işçileri,siyasi partiler,demokratik kitle örgütleri,sendikalar hepsi bir oldular özelleştirmeye karşı.

Abone ol

Gerekirse ölümüne mücadele ederiz diyerek 9 Aralık’da açlık grevine başlıyor Yatağan işçileri. Yatağan,Yeniköy ve Kemerköy Enerji ve maden işçiler. Özelleştirmeye son üretmeye son sürat devam dediler. Direniş Çadırının yanına Açlık grevi çadırını eklediler.İşçiler “ Hükümet özelleştirme kararından vazgeçene dek bu mücadeleye ölümüne hazırız” dediler

Tes İş şube başkanı Fatih Erçelik “ işimiz,aşımız, yarınlarımız ve ülkemiz için mücadele neyi gerektiriyorsa yapmaya devam edeceğiz.

Açlık grevi de bunlardan birisi.Meşru protesto kurallarının neredeyse tıkandığı ya da şiddetle karşılık bulduğu ülkemizde açlık grevi siyasi iktidarı özelleştirme kararından vazgeçmeye çağıracağız.” Dedi.

Maden İş şube başkanı Süleyman Girgin “açlık grevi hiçbir zaman amacı ölüm olan bir eylem biçimi değildir. Ölümü göze alan ama ölümü istemeyen bir eylem biçimidir. Bizler maden ve enerji işçileri olarak bu mücadelede her şeyi göze aldık ve kararlıyız. Bu kararlılığımızın bir ifadesi olarak dönüşümlü bir şekilde büyük mitinge kadar sürecek olan açlık grevi yapacağız. Açlık greviyle amacımız yaşama ve mücadeleye dair taleplerimizi duyurmaktır. Özelleştirme kararından vazgeçilene kadar kararlılıkla eylemlerimizi sürdüreceğiz.” Dedi.

ÖZELLEŞTİRMEYE SON ÜRETMEYE SON SÜRAT DEVAM!

TKİ İşçisi Kudret Uçar “ Özelleştirme politikaları gündeme geleli Türk ekonomisi dışa bağımlılığını giderek arttırmakta, satılan kurumların gelirleri nerelerde kullanıldığı muamma. Dış borç çığ gibi büyümekte neredeyse gelir elde edilen kurumların tamamı satılmakta.

Bu talana dur diyoruz. Üretmeye, misli misli kar ettirmeye işçi sınıfı olarak hazırız. Yeter ki önümüzdeki zayıflatıcı engeller kaldırılsın. Bu yanlışlıklardan vazgeçilene kadar ölesiye mücadelemize devam etmekte kararlıyız.”

TKİ işçisi Maden iş Hikmet Turan “ açlık grevimizin nedeni hükümeti üretimde güce davet ediyoruz. Satarak değil üreterek istediğiniz rakamı ikiye katlamaya hazırız. Geçirdiğimiz her ekonomik krizler kamu iktisadi teşekkülleri gelirleriyle atlatıldığını,sizlerde bizlerde çok iyi biliyoruz. Onun için diyoruz ki işçi sınıfı adına özelleştirmeye son üretmeye son sürat devam edeceğiz.Bu temennilerimiz gerçekleşene kadar açlık grevi değil gerekirse bu uğurda ölmeye hazırız.Nasıl olsa ölümden öte ölüm de yok.” Dedi.

Behiye Yaraşcı

ulusalkanal.com.tr

Bütçe maratonu başlıyor Gündem Güney Kore ve Çin arasındaki gerilim artıyor Gündem Nusret Güner: Bir daha adım atmam Gündem O Emniyet müdürü pazartesi beklenmeden görevinden alındı Gündem