Aile Hekimleri iş bıraktı!

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Aile hekimleri, çalışma saatleri ve nöbet sistemini protesto amacıyla Muğla il genelinde iş bıraktı. Aile Sağlığı Merkezlerine muayene için gelenler geri dönmek zorunda kaldı.

Abone ol

Aile hekimleri, çalışma saatleri ve nöbet sistemini protesto amacıyla Tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla il genelinde iş bıraktı. Aile Sağlığı Merkezlerine muayene için gelenler geri dönmek zorunda kaldı.

Aile hekimleri Muğla 1 Nolu sağlık ocağı önünde toplandı. Sağlık ocağı önünde toplanan hekimlere Ses Muğla şubesi, Muğla Tabip odası, Aile hekimler derneği ve Eğitim sen Muğla şubesi katıldı.

Eylemde konuşma yapan 1 Nolu sağlık ocağı doktoru Ahmet İpek konuşmasında şunları dile getirdi. “Aile hekimliği çalışmaları üzerine yapılan baskılar artık dayanılmaz hale gelmiştir. Bakanlık gerçekleri gizlemeye çalışmaktadır. Teşvik edilmiş acile başvuru sorunudur. Bu sorunun sebebi ve çözümü aile hekimlerinde değildir. Hastane acillerine başvuruyu başvuruyu teşvik eden bizzat mevcut sağlık bakanlığımızdır. Sorunu hiçbir şekilde çözmek için hiçbir çözüm, proje üretemeyen bakanlık, en kolay yol olarak aile sağlığı merkezlerini acil gibi göstermeye çalışarak halkımızı yanıltmaktadır diye konuşan 1 Nolu sağlık ocağı doktoru İpek konuşmalarına şöyle devam etti.

Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları artık gelecekten umudunu kesmiştir 20.000 aile hekimine ve 20.000 aile sağlığı çalışanına daha ihtiyacım var diyen bakanlık, acaba mevcut aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının, sistemden kaçış için yollar aradığının farkında olmadıklarını dile getirdi. Aile hekimlerine ve aile sağlığı çalışanlarına haftada altı gün, günde on iki saatten ayda 300 saat, çalışma süresi getirmek isteyen bakanlık, bu çalışma sürelerinin uluslar arası çalışma kanunlarına, insan haklarına ve Anayasamızın dinlenme hakkına aykırı olduğunu bilmediklerini söyledi.

Sağlığa uzanan eller kırılsın sloganı atarak son buldu.

Aykut Kurt/ MUĞLA

Daha mı az zararlı? Sağlık Cep telefonu kullanımı beyin tümörü riskini artırıyor Sağlık Tüp bebekte bilinmeyenler Sağlık Dört adımda astım tedavisi Sağlık