Facebook uyardı: İzleniyorsunuz!

Facebook yeni bir uygulamaya imza attı. Bundan böyle Facebook yönetimi kullanıcılarına, hesaplarının hükümetlerin gizli istihbarat ajanlarının radarında olduğunu anında bildirecek. Söz konusu faillerin nasıl tespit edileceği konusunda bilgi açıklamayan Facebook, "Kanıt kuvvetli olduğunda uyarıları yapacağız" açıklaması yaptı.

Abone ol

Sosyal medya devi Facebook görülmemiş bir uygulama ile bu duruma da el attı.

Bundan böyle "kuvvetli bir delil" tespit ettiğinde, Facebook yönetimi kullanıcılarına, hesaplarının hükümetlerin gizli istihbarat ajanlarının radarında olduğunu anında bildirecek.

Facebook, kullanıcılarını ABD Ulusal Güvenlik Dairesi ya da İngiltere Dijital İstihbarat Örgütü gibi ajanlar, ya da devlete çalışan aktörler tarafından takip edildiğini, "anında" göndereceği uyarı mesajla bildirecek.

Facebook'un uyarı notu şöyle olacak:

"Facebook ve diğer online hesaplarınız, devlet destekli aktörler tarafından' hedef alınmıştır. Onaylamanız halinde sizden başkalarının hesabınızı kullanmasını önleyeceğiz. Yeni bir bilgisayar ya da browser üzerinden giriş yaptığınızda cep telefonunuza yeni şifreyi göndereceğiz."

Facebook söz konusu faillerin nasıl "anında" tespit edildiğini açıklamadı.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye'nin yeni uydusu Türksat 4B uzaya fırlatıldı Bilim ve Teknoloji Twitter'a ne oldu? İşte cevabı Bilim ve Teknoloji Facebook zengin ediyor! Bilim ve Teknoloji Yerli oto devşirme mi? Bilim ve Teknoloji