AİHM Perinçek davasına, Ermenistan’ın 3'üncü taraf olmasını kabul etti

İsviçre'de zaferle sonuçlanan Perinçek davasında yeni bir gelişme yaşandı. Strasbourg’daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Perinçek-İsviçre davasında, Ermenistan’ın 3. taraf olmasını kabul etti. Böylece 28 Ocak 2015 tarihinde görülecek olan davada Ermenistan, İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek'e karşı İsviçre'nin yanında "taraf" olarak yer alacak.

Abone ol

Erivan’daki Fransa büyükelçiliğinin internet sitesindeki habere göre; Strasburg’daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Perinçek-İsviçre davasında, Ermenistan'ın 3. taraf olmasını kabul etti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi davanın ilk duruşmasında İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek'i haklı bulmasının ardından İsviçre karara itiraz ederek davayı bir üst mahkemeye taşımıştı.

Davaya tekrar bakacak olan bir üst mahkeme Ermenistan'ın 20 Temmuz tarihinde yaptığı "davada taraf olma" başvurusunu inceleyerek olumlu karar verdi.

28 Ocak 2015 tarihinde tekrar görülecek olan davada Ermenistan İsviçre'nin yanında "taraf" olarak yer alacak.

ulusalkanal.com.tr

Bayramın acı bilançosu Gündem Leman Sam'ın o sözleri ortalığı karıştırdı Gündem Doğu Perinçek'ten önemli açıklamalar Gündem ABD'li ünlü sunucudan önemli açıklama Gündem