Yunanistan 5 mülteciyi öldürdü

Yunanistan, tarlaları aşarak sınırı geçmeye çalışan mültecilere ateş açtı. Çok sayıda mülteci yaralandı. Türkiye 5 mültecinin öldürüldüğünü açıkladı. Yunanistan ve Bulgaristan'da da temaslarda bulunan Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Ankara'ya geldi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü.

Abone ol

Ölümü göze alıp yola düştüler. Avrupa hayali ile önce Türkiye'ye ulaştılar. Şimdi Yunanistan sınırındalar.

Daha önce Avrupa ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde geçişleri durdu Türkiye. Fakat gelinen noktada yükü tek başına kaldırmadı. Ankara, Avrupa'ya geçişe karşı kurduğu setleri kaldırdı.

Kapılar açılması ile mültecilerin Avrupa yürüyüşü başladı. Türkiye'nin birçok ilinden Suriye, Afganistan, İran ve Özbekistanlıların da bulunduğu çok sayıda mülteci Edirne'de.

Mültecilerin bir kısmı sınır hattına ulaşmak üzere tarlaları aştı. Meriç Nehrin'de geçişler sürerken Yunanistan, orantısız güç kullanımını arttırdı.

Yürüyerek tarlaları geçen mültecilerin üzerinde ateş açıldı. Bazı göçmenler yaralandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Yunan güçlerince vurularak 5 mültecinin öldüğünü açıkladı.

Yunanistan'da gerginlik artıyor. Midilli Adası'nda aşırı sağcı gruplar mülteci kamplarına giden yolları kapadı. Çok sayıda mülteci üç gündür Skala Sikaminea sahilinde konaklıyor. Mülteciler ana karaya taşınmak üzere Midilli limanına getirildi.

Bulgaristan ve Yunanistan ziyaretlerini tamamlayan Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel Türkiye'ye geldi.

ulusal.com.tr

Polis afetlerde arama kurtarma yapacak Gündem Türkiye şehitlerini uğurladı Gündem TBMM Başkanı Şentop: Meclis çatısı altında yeri yoktur Gündem Yunan askerlerinin vurduğu Suriyeli sığınmacının cenazesi gözyaşlarıyla ülkesine gönderildi Gündem