Almanya Dışişleri: Türkiye vize serbestisi için son adımları yerine getirmeli

NATO, kısa bir süre önce Alman askerlerin de içinde bulunduğu Baltık birliğini Türkiye'de görevlendirme kararı aldı. Alman parlamenterler ise kararı onaylamak için İncirlik'i şart koşuyor. Yani "İncirlik'i ziyaret edersek NATO'nun kararını onaylayabiliriz" diyor. Öte yandan Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, İncirlik'e ziyaret izninin verilmesinin vize serbestisi konusunda da olumlu etki yapacağını söyledi

Abone ol

NATO, yaklaşık bir hafta önce Baltık bölgesinde bulunan askeri birlikleri, IŞİD'le mücadele kapsamında Türkiye'deki İncirlik Üssü'nde görevlendirme kararı aldı. Baltık birliklerinin % 30'unu oluşturan Alman askerlerin Türkiye'de görevlendirilebilmesi için Almanya Federal Meclisi’nin onayı gerekli.

Hürriyet'in haberine göre Alman milletvekilleri, Türkiye'nin Alman parlamenterlerin İncirlik'i ziyaret etmesine izin vermesi halinde NATO görevlendirmesine onay vereceklerini açıkladı. Parlamento kararı Ekim sonu veya Kasım başı gibi görüşecek. Türkiye ile Almanya arasında yaşanan tartışmalar Almanya Federal Meclisi'nin görevlendirmeyi onaylamasında belirsizliğe neden oluyor.

Öte yandan Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Martin Schaefer (Martin Şifı), basın açıklamasında Türkiye'nin vize serbestisi için son adımları atması gerektiğini söyledi. Schaefer, Alman parlamenterlere İncirlik'i ziyaret izninin verilmesinin vize serbestisi konusunda olumlu etki yapacağını söyledi.

Almanya parlamentosu, 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyan kararı kabul etmişti. Bunun üzerine Türkiye, Alman parlamenterlerin İncirlik Üssü'nü ziyaret etmesine izin vermedi. İncirlik Üssü'ne ziyaret izni Alman kamuoyunda önemli tartışmalara neden olurken Alman hükümeti "soykırım" kararının hukuki bir bağlayıcılığının olmadığını itiraf etmişti.

ulusalkanal.com.tr

Mete Yarar'a saldırı ile ilgili 2 kişi adliyeye sevk edildi Gündem 8 milletvekili için 'zorla getirme' kararı Gündem ABD’ye güvenerek iş tutmanın sonu Gündem Fırat Kalkanı operasyonu böyle yönetiliyor Gündem