Almanya patriotları çekiyor

Almanya, Kahramanmaraş'taki Patriotları 15 Ekim'de geri çekiyor. Gerekçe Suriye'den olası bir tehdidin ortadan kalkması. Alman basınına göre ise asıl sebep Türkiye'nin PKK'ya yönelik operasyonları.

Abone ol

Almanya, Kahramanmaraş'taki hava savunma sistemi Patriotları bu ay geri çekiyor.

Açıklama Almanya Savunma bakanlığı'ndan geldi. Buna göre Kahramanmaraş'taki Patriotlar 15 Ekim'de kapatılacak.

Savunma Bakanlığı, belirlenen tarihin Türkiye, ABD ve Hollanda'ya iletildiğini de duyurdu. Patriot sistemleriyle birlikte Kahramanmaraş'ta görev yapan yaklaşık 260 Alman askeri de yıl sonuna kadar ülkelerine dönecek.

Patriotlar, Suriye'den olası bir füze saldırısına karşılık Ankara’nın NATO’dan talebi doğrultusunda Kahramanmaraş'a 2013’te konuşlandırılmıştı. Almanya Ağustos ayında, Suriye'den olası bir tehditin ortadan kalktığı gerekçesiyle Patriotları geri çekmeye kararı almıştı.

Alman basınında yer alan haberlere göre Patriotları geri çekme kararının altında, Türkiye'nin PKK'ya yönelik operasyonlar yatıyor.

Almanya'nın önemli gazetelerinden Frankfurter Allgemeine Zeitung, hükümete yakın kişilere dayanarak verdiği haberinde "Türkiye'nin PKK´ya yönelik operasyonlarının Almanya'yı kızdırdığını, patriotların geri çekilmesinin asıl nedenin bu olduğunu öne sürmüştü.

Sosyal Demokrat Parti savunma uzmanı Rainer Arnold'da patriotların geri çekilmesinde PKK´ya yönelik hava operasyonlarının da etkili olduğunu belirtmişti.

ulusalkanal.com.tr

Meral Akşener'e kaset iddiasında yeni gelişme: Latif Erdoğan ve Cemil Barlas hakkında iddianame Gündem ABD "kara gücüm" dediği PKK’yı sahneye bir kez daha çıkarmaya hazırlanıyor Gündem Vekillere çalışmadan maaş! Gündem Metina kampı böyle bombalandı! Gündem