Rezerv kaybı olmasın diye acil çıkış bacası yapılmamış

Soma’da 301 madencinin yaşamını yitirdiği kömür ocağında, acil çıkış bacası olması gereken alandan da kömür çıkarılmış! Bu durum ocakta inceleme yapan bakanlık müfettişlerinin raporunda yeraldı. Davanın avukatlarından Derviş Emre Aydın, 240’tan fazla madencinin çıkış bacası olmadığı için can verdiği görüşünde...

Abone ol

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği kömür ocağında inceleme yapan bakanlık müfettişleri hazırladıkları raporlarda eksiklikleri tespit etti. Raporda, rezerv kaybetmemek için çalışanların nasıl bir tehlike altında olduğu ortaya koyuldu.

Şirket, faciadan önce Türkiye Kömür İşletmeleri’nden tehlikeli durumlar için yeni bir acil çıkış bacası için istekte bulundu. TKİ’nin iznine rağmen, acil çıkış bacası yapılmadı, üstelik bacanın yapılması gereken alandan kömür çıkartılmaya devam edildi. Davayı takip eden avukatlardan Derviş Emre Aydın, “240’tan fazla işçi, şirketin önceden öngördüğü halde yapmadığı havalandırma sorunu nedeniyle hayatlarını kaybetti” iddiasında bulundu.

Dava dosyasına giren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş müfettişlerinin hazırladığı rapor, facianın başladığı yerde hava akımının da zayıf olduğunu vurguladı.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Soma davasına bugün devam ediliyor. Tutuklu bulunan 6 sanık "olası kastla öldürme" suçundan 301 kez 20 yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Tutuksuz 48 sanık hakkında ise "taksirle birden fazla kişinin ölümüyle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis isteniyor.

ulusalkanal.com.tr

AKP, Abdullah Gül'ü kurucular listesinden çıkardı Gündem Alanya, Denizli ve Karaman'da Teröre Lanet Yürüyüşü düzenlendi Gündem Eroğlu: Artvin'de eylemciler ağaç kesti, cezalandırılacaklar Gündem Ankara'daki saldırıda araştırmalar açıklanan iki ismin de aynı kişi olduğuna işaret ediyor Gündem