''Bu iş yürümez''

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Suriye sınırında hükümete seslendi. "IŞİD'in elinde son model silahlar var" diyen Demirtaş, hükümetten Kobane kantonuna "kordior" istedi.

Abone ol

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK adına hükümetten taleplerini dile getirdi.

Demirtaş açıklamayı, Suruç'un sınır komşusu Bethe Köyü'nde yaptı. PKK'nın siyasi partileri DBP, HDP, HDK ve DTK eş başkanları ve milletvekilleri, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde PYD'li yetkililerle görüştü. Ardından heyet sınırın diğer tarafına geçerek Bethe Köyü'ne gitti. Demirtaş buradan hükümete seslendi.

IŞİD'in elinde son model silahlar ve tanklar olduğunu belirten Demirtaş; Türkiye'den PKK'nın Suriye'de ilan ettiği özerk bölge olan Kobane'ye kordidor istedi.

"KOBANE'YE KORDİOR GEREK"

"Bugün IŞID’in elindeki silahlar son model tekniğe sahip Amerikan ve Rus silahlarıdır. Onlara tank kullanıcı eğitimi veren subayları var, tank ordusunu yönetecek komutanları var. Umut ediyoruz ki hükümetin ‘Kobane düşmeyecek’, ‘Kobane’ye her türlü desteği sunacağız’ mesajı yerine gelir. Bugün birbirini tehdit etme günü değildir. Öcalan’ın çağrısı çok açıktır. Kobane ile süreç birbirinden bağımsız değildir. Hükümet Kobane ile açık dayanışma içine girmeli ve koordineli bir çalışma yürütmelidir."

"Kobane'nin düşmesi domino etkisi yaratır" diyen Demirtaş, PKK'nın IŞİD gibi terör örgütü olarak sayılmasına tepki gösterdi. Demirtaş, "Tehditle, şantajla bu iş yürümez. Yani öyle ‘PKK IŞID aynıdır’ demekle bu iş yürümez" dedi.

ulusalkanal.com.tr

İşte Salih Müslim'in başkent ziyaretinin perde arkası Gündem Öcalan ablasının cenazesine gidecek mi? Gündem 49 rehineye karşılık ne verildi Gündem Skandal! 246 milyon lira buhar oldu! Gündem