HDP'den Erdoğan'a sıcak mesaj

Cumhurbaşkanlığına Selahattin Demritaş'ı aday gösteren HDP'den önemli bir çıkış geldi. HDP, aday çıkarmasına rağmen, Erdoğan'ın başkanlık planlarını destekleyeceği mesajını verdi. Açıklama HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan'dan geldi. Buldan, "Erdoğan Çankaya'ya çıkarsa açılım süreci sekteye uğramadan devam eder" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığına partinin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı aday gösteren HDP'den, Erdoğan'a Köşk yarışında sıcak mesajlar geldi.

Akşam Gazetesi'ne konuşan HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Köşk'e Tayyip Erdoğan çıkması halinde açılım süreci sekteye uğramadan devam edeceğini söyledi.

Buldan, "Sürecin devamı ve sekteye uğramaması çok önemli. Cumhurbaşkanlığı seçiminin süreci olumsuz yönde etkileyeceğini düşünmüyoruz. Çünkü hükümet, Çözüm Süreci konusunda kararlı görünüyor. Başbakan Erdoğan seçimi kazanır ve Köşk'e çıkarsa süreç aynen devam eder. Bizim bu konuda bir endişemiz yok. Zaten bunu Başbakan da söylüyor." dedi.

Açılım yasasının kabulünün ardından açılımda fiilen ikinci aşamaya geçileceğini belirten Buldan, yerel yönetimler yasasının ikinci aşamada değiştirilebileceğini söyledi.

Buldan'ın yerel yönetim yasasını değiştirmekten kastı ise Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'na yönelik Türkiye'nin çekincelerini kaldırması ve özerkliğin resmi olarak hayata geçirilmesi.

ulusalkanal.com.tr

Abdullah Gül'den bölünmeye vize Gündem Meclis'te ıslıklı vekil polemiği! Gündem Utandıran savunma! 'Bu işi Türkiye, İran, Hindistan yapıyor' Gündem Polis merkezine yıldırım düştü: 7 yaralı Gündem