Mevlüt Çavuşoğlu: ABD'nin oyalama taktiği geçerli olmayacak

ABD, Güvenli bölge kapsamında bir yandan Türkiye ile çalışma yürütüyor bir yandan da terör örgütü PKK'ya silah sevkiyatı yapıyor. Dişişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fırat'ın Doğusu'ndaki PKK'yı bir an önce temizlemek isteyen Türkiye'nin, Amerika tarafından artık oyalanmayacağını söyledi. Çavuşoğlu, Suriye yönetiminde de aynı fikrin hakim olduğunu ifade etti.

Abone ol

İlk adım atıldı, Müşterek Harekat Merkezi'nin kurulması için çalışmalar sürüyor. Ancak ABD ile Türkiye arasında varılan mutabakat birçok soruyu beraberinde getiriyor.

4 gündür, Akçakale-Tel Abyad sınır hattında Türk-ABD askeri heyetleri incelemelerde bulunuyor. ABD Avrupa Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Korgeneral Stephen Twitty de Türkiye'ye geldi.

Türkiye, sınırdaki PKK tehdidinden bir an önce kurtulmak istiyor.

PKK sadece, Türkiye için sorun teşkil etmiyor. Başta Suriye olmak üzere bölge ülkelerini de ilgilendiriyor. Dişişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye rejimininde Türkiye ile ortak çıkarlarının olduğunu söyledi.

Pentegon'dan "Türkiye ile varılan anlaşmanın aşamalı olarak hayata geçirileceği" açıklaması gelse de Türkiye oyalanmak istemiyor.

Türkiye 30-40 km derinlikte ısrar ediyor. Anlaşma sağlanamaması durumunda Ankara, sınır ötesi harekat seçeneğini gündemde tutuyor.

F-35 programından çıkartılma

Çavuşoğlu, "F-35 ile ilgili Türkiye'nin resmi olarak programdan çıkartılması söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

Metro Turizm'e ait yolcu otobüsü yandı Gündem İzmir'de terör operasyonu Gündem İstanbul'a yağmur uyarısı (16-17-18 Ağustos hava durumu) Gündem Mehmet Metiner'den çarpıcı açıklama: AK Parti artık ömrünü tamamladı Gündem