Kadına şiddete hayır

Her 2 kadından biri cinsel, fiziksel ve psikolojik şiddet görüyor Türkiye'de. Her dört saatte ise bir kadınımız tecavüze uğruyor. Dünyada her 100 kadından 70'i şiddet görüyor. Ve bu veriler 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü'nde açıklanan raporlardan.

Abone ol

Dünyada her 100 kadından 70'i cinsel, fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalıyor. Dünyada cinsel saldırıya maruz kalan kadınların yüzde 50’si 16 yaşından küçük.

Resmi verilere göre Türkiye'de 2016 Ocak ve Kasım ayları arasında 232 kadın şiddete maruz kaldı. 236 kadın da cinayete kurban gitti. 71 kadınımıza tecavüz edildi. 700'ü aşkın kadın tacize uğradı. Kayıt altına alınabilen erken yaşta cinsel istismara uğrayan çocukların sayısı ise 368.

Dünyanın neresinde, hangi ülkesinde olursa olsun kadınlar hep en yakınlarından eşlerinden, sevgililerinden, ailesinden şiddet görüyor.

Eğitimli ya da eğitimsiz kadın arasında hiç bir fark yok. Hatta son dönemlerde yapılan araştırmalar kentlerde yaşayan kadınların kırsalda yaşayan kadınlara göre daha çok şiddet gördüğünü ortaya koydu.

Türkiye'de yapılan araştırmalarda bu yönde. Şiddet gören kadınların oranı kentte yüzde 35, kırda yüzde 38.

Avrupa'da bugün hala 15 yaş üstü 62 milyonu aşkın kadın şiddet görüyor. Kadına yönelik şiddette yüzde 15 ile Japonya son sırada.

Haber: Deniz Çağlayan

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

Beyoğlu'nda eğlenceye mühür Gündem Pekin: El Bab'da kimin eli kimin cebinde belli değil Gündem Prof. Dr. Sencer İmer’den AP kararı yorumu Gündem CHP, Şangay'a karşı Gündem