İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği: Milletvekili Fatma Kaplan'a yönelik şiddeti kınıyoruz

İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği yaptığı açıklamayla CHP Milletvekili Fatma Kaplan'a yönelik şiddeti kınadığını duyurdu.

Abone ol

İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği yaptığı açıklamayla CHP Milletvekili Fatma Kaplan'a yönelik şiddeti kınadığını duyurdu.

"Kadına yönelik şiddet ailede, sokakta, otobüste, her yerde" ifadelerini kullanıldığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin ne yazık ki şimdi de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde olduğu vurgulandı.

İKKB Koordinatörü Nazan Moroğlu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

OHAL’de de, bu halde de büyük gerginliğe yol açan Anayasa değişikliği ısrarından toplumun huzuru için vazgeçilmesini, geri çekilmesini talep ediyoruz.

Kadına yönelik şiddet, insan hakları ihlalidir.

Milletvekillerine, Meclis’te kabul ettikleri 6284 sayılı Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'a ve Avrupa Konseyi’nin Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair “İstanbul Sözleşmesi”ne öncelikle kendilerinin uyması gerektiğini hatırlatıyoruz.

ulusalkanal.com.tr

Fatma Girik'ten 'öldü' iddialarına böyle cevap verdi Gündem Atalay Filiz'e iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi Gündem Türk Milleti sizi affetmeyecek! Gündem CHP Bornova Kadın Kolları Başkanı ve 4 yönetim kurulu üyesi istifa etti Gündem