Kılıçdaroğlu: Otopsi raporu için neden gizlilik kararı alınır?

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın otopsi raporuna gizlilik kararı konulmasına, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tepki gösterdi. "Bazı karanlık eller olayın aydınlatılmasını istemeyenler var" diyen CHP Lideri, otopsi raporu için neden gizlilik kararı aldınığını sordu.

Abone ol

Terör örgütü tarafından Çağlayan'daki İstanbul adliyesinde şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın vücuduna 10 kurşun isabet ettiği öne sürülmüş, İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu yaptığı yazılı açıklama ile bu iddiayı yalanlamıştı.

Tartışmanın fitilini ateşleyen ise Şehit Savcı ile ilgili otopsi raporuna gizlilik kararı konulması oldu.

Gizlilik kararına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tepki geldi. Hürriyet'e konuşan Kılıçdaroğlu "Karanlık eller, olayın aydınlatılmasını istemeyenler var" dedi.

"Rahmetli Savcımız Mehmet Selim Kiraz, Berkin Elvan soruşturmasını kararlı bir şekilde, en sağlıklı soruşturma çabasında bir yargı insanıydı. Bunu iyi biliyoruz."

İstihbarat birimlerinin terör örgütlerini takip etmek yerine muhalefet partilerini takip edip iktidara bilgi taşıdığını kaydeden Kılıçdaroğlu, Hükümetin toplumu ayrıştırıp böldüğünü söyledi. CHP Lideri, savcının otopsi raporuna neden gizlilik kararı konulduğunu sordu.

"İlla bir savcımızın öldürülmesi mi gerekiyordu? Bu konuda da ciddi kuşkular var. Merak ediyorum, otopsi raporu için neden gizlilik kararı alınır? Bitmiş bir olay, sonuç belli. Kamuoyunun bunu bilmesinde, kurşunun hangi silahtan çıktığını öğrenmesinde ne mahsur var?"

ulusalkanal.com.tr

E. Orgeneral Bilgin Balanlı'dan çok önemli açıklamalar! Gündem Sistemin halktaki arayışa cevabı Gündem Sayıştay: Limanlardaki sorunların asıl nedeni özelleştirme Gündem Çalışma Bakanı'ndan tuhaf zam açıklaması Gündem