Cumhurbaşkanı Erdoğan, Metin Feyzioğlu'nu hedef aldı

Cumhurbşakanı Erdoğan, Sakarya'da konuştu. Erdoğan, "Bunlar vizelerin kaldırılmasında söz verdiler, tutmadılar. Şimdi 'geri kabul' diyorlar, geç onları geç. Sen atını itini benim Türk vatandaşlarımın üstüne mi saldın, bunun bedelini ödeyeceksin. Rutte kazandın ama Türkiye gibi bir dostunu kaybettin" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile ilgili de konuştu. Erdoğan, "Hayır kampanyası yapmak üzere PKK ile dolaşan ki, biri Barolar Birliği Başkanı. Senin PKK ile bir olmanı kim anlatabilir" ifadelerini kullanabilir.

Erdoğan, "Avrupalılara sesleniyorum: Türkiye'deki halk oylamasından size ne" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

Ne geri kabulü, geç onları. Sen benim bakanıma (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya) Hollanda'ya sokmayacaksın, sen benim Dışişleri Bakanıma (Mevlüt Çavuşoğlu) uçuş izni vermeyeceksin. Bizden buralara girişi bekleyeceksin. Yok öyle şey.

Ey (Hollanda Başbakanı Mark) Rutte sen seçimi birinci parti olarak almış olabilirsin ama bilesin ki Türkiye gibi bir dostunu kaybettin. Seçimden sonra Başbakan'la (Binali Yıldırım) yemek yemek istedin. Bizde öyle bir başbakan yok. Geç o işi.

(Metin Feyzioğlu'na) Sen nasıl Barolar Birliği başkanısın? Senin PKK'yla yanyana olmanı kim, nasıl anlatabilir?

15 Temmuz Köprüsü yapıldığında o zamanın solcuları, ona 'Hayır' dediler.

Avrupalılara sesleniyorum: Bu halk oylamasından size ne? Kardeşlerim Türkiye'nin bu sistem değişikliğiyle nasıl bir sıçrama yapacağını biliyorlar.

Kaleler biliyorsunuz içeriden fethediliyor. O yüzden hanımların işi burada çok önemli.

Yazıklar olsun sizin AB müktesebatınıza, yazıklar olsun sizin adaletinize. Bunlar haçlı-hilal mücadelesini başlattı. Başka açıklaması yok.

"(Kemal Kılıçdaroğlu) Dün ilk defa meydana çıkmış, orada milletvekilleri için diyor ki; '550 milletvekili bile fazla, 600'e ne gerek var. Ballı maaşlarını alıp yatacaklar.' diyor. Bu zatın Meclise, milletvekillerine, milletin iradesini temsil eden insanlara bakışı bu. Hakaret ediyor. Hem parlamenter sistemi savunuyor hem de parlamentoya ve milletvekillerine hakaret ediyor."

ulusalkanal.com.tr

8'i muhtar 40 kişi gözaltına alındı - Şırnak haberleri Gündem TIR ile minibüs çarpıştı: 14 yaralı - Çorum haberleri Gündem Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Hollanda'daki seçim sonuçları endişe verici Gündem Malkara'da usta Davut İnan, aracını tamir edemeden hayatını kaybetti - Tekirdağ haberleri Gündem