15 yılın ardından 3. kez Turizm Şurası yapıldı

Geride bıraktığımız son 2 yıl, turizmin sektörünün hanesine ‘Kayıp’ olarak yazıldı. Uyarıları dikkate alan hükûmet, 15 yılın ardından Turizm Şurasını topladı. Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, 3’üncü kez yapılan şurayla ilgili, Ulusal Kanal’a özel değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

Turizmde zor geçen iki yılın ardından bu sezonda canlanma ve geri dönüş yaşandı. 15 yılın ardından 3’üncü kez Turizm Şurası yapıldı.

Şurada sektörün tüm paydaşlarından 13 komisyon oluşturuldu. Komisyonlar bin 750 sayfa rapor hazırladı. O raporlar karara dönüşerek, kamuoyuna açıklanacak.

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Ulusal Kanal’a konuştu. Şurada yinelenen 2023 hedefi; “50 milyon turist, 50 milyon dolar turizm geliri”ni de değerlendirdi.

Peki Turizmde, 2014’lerde dünya sıralamasında 6’ıncı olan ülkemiz bu sezonu nasıl geçirdi?

Tüm bu gelişmeler turizmciye umut oldu. Ayık’a göre, 2018 yılı sektör açısından büyüme yılı olacak.

HABER: DEVRİM DÖNMEZ – KAMERA: MESUT TÖRÜN

ulusal.com.tr

Üsteğmen Mehmet Sakallı, İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı Gündem Erdoğan, CHP'nin erken seçim önerisine kapıları kapattı Gündem Milli Savunma Bakanlığı gazilere yönelik yapılan çirkin saldırı için müdahillik talebinde bulundu Gündem Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nden AKM açıklaması Gündem