AKP'den Rutte'ne yanıt

Avrupa Birliği Dönem Başkanı Mark Rutte'nin, "Türkiye'den sıfır mülteci gelsin istiyoruz" sözlerine AKP'den yanıt geldi. Avrupa Birliği’nin Türkiye’yle pazarlık yaptığını söyleyen AKP Genel Başkan Yardımcı Mehmet Ali Şahin, "Biz böyle kaba tehditlere falan pabuç bırakmayız" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Avrupa Birliği Dönem Başkanı ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin, "Türkiye'den sıfır mülteci gelsin istiyoruz" açıklamasına AKP’den tepki geldi.

AKP Genel Başkan Yardımcı Mehmet Ali Şahin, Karabük'te yaptığı açıklamada Avrupa Birliği ülkelerinin mülteci konusundaki tavırlarını eleştirdi.

AKP'li Şahin, "Bizim sizin 3 milyar avronuza ihtiyacımız yok. Böyle kaba tehditlere falan da pabuç bırakmayız" dedi.

"BU SİZİN ESERİNİZ"

Avrupa Birliği'nin Yunanistan'a 100 milyar avro verdiğini belirten Şahin, Türkiye ile pazarlık yapılmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.

"Yahu bu Suriye sorunu kendiliğinden mi doğdu? AB'ye sesleniyorum. Sizin bir rolünüz yok mu? 29 tane ülkesiniz. Nüfus itibarıyla bu blok, dünyanın en büyük blokudur. Suriye'de iç savaş devam ederken ne yaptınız Allah aşkına? Şimdi bize 'Türkiye Suriyeli göçmen göndermesin' diyorsunuz. Bu sizin eseriniz"

Birleşmiş Milletlerin mülteci politikasının olmadığını belirten Şahin, “ Üye ülkelerin yaptığüı yardımlar devede kulak” ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Arslan Kılıç yazdı: M. Gorki ve D. Dimov romanlarından fırlamış bir işçi önderi: Halil Alkan Gündem 6 PKK’lı mahkumun nasıl firar ettiği ortaya çıktı Gündem 4 PYD'li 10 kilo patlayıcıyla yakalandı Gündem PKK silahları Adana’da ele geçirilmese İstanbul’da eylem yapılacaktı Gündem