Tarih kül oldu

İstanbul Üsküdar'da Fethi Paşa Korusu içerisinde yer alan tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü küle döndü. Kullanılamaz duruma gelen tarihi köşk, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması şüphelilerinden Mehmet Cengiz'e devredilmişti. Yangının çıkış nedeni ise belirlenemedi.

Abone ol

İstanbul Üsküdar'daki Fethi Paşa Korusu içerisinde yer alan tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü yandı.

4,45 hektarlık alana yayılan tarihi köşk, müdahale çabalarına karşın tamamen yanarak küle döndü. Tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nün, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması şüphelilerinden işadamı Mehmet Cengiz'e ait olduğu ortaya çıktı.

Köşk yangını ile ilgili soruları yanıtlayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yangının çıkış nedeninin tespit edilemediğini belirtti.

Köşkü 2009 yılında TMSF'den devralan Cengiz İnşaat da konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "Tarihi köşkte yürütülen inşaat çalışmaları Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan gerekli izinler alınarak başlatılmıştır." denildi.

Köşke gelerek inceleme yapmak isteyen İstanbul Kent Savunması üyelerine izin verilmedi. Tarihi köşkün önünde açıklama yapan üyeler, Cengiz İnşaat'ın 3 defa restorasyon için anıtlar kuruluna gittiğini ancak 3 projenin de kurul tarafından reddedilidiğini ifade etti. Açıklamada, köşkün 2009 yılında Cengiz İnşaat'a bedelsiz olarak hibe edildiği öne sürüldü.

ulusalkanal.com.tr

İki İslamcı arasında seçim yapmak zorunda değiliz! Yurt Kamilet Vadisi tehlikede! Yurt İtfaiye keserek çıkardı! Yurt Van ve Hakkari'de kaza ! Yurt