Orçun Bulat ve Olcay Sarı'nın savaş uçağı motoru dünya ikincisi oldu

Orçun Bulat ve Olcay Sarı.. Henüz 23 yaşında iki uçak mühendisi... 1 yıl boyunca üzerinde çalıştıkları T-38 savaş uçağı motoru tasarımı, Amerika'da NASA'nın düzenlediği yarışmada dünya 2'ncisi oldu. "İstikbal göklerdedir" diyen genç mühendislerini hayali ise bir gün Türkiye'de milli uçak ve milli motor üretebilmek.

Abone ol

Orçun Bulat ve Olcay Sarı... İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Uçak Mühendisliği bölümünden bu yıl mezun olan 23 yaşındaki iki genç, Türkiye'nin göğsünü kabartacak bir başarıya imza attı.

İki kişilik dev takım, Amerikan Havacılık ve Uzay Enstitüsü NASA'nın düzenlediği Lisanslar arası Uçak Motor Tasarımı yarışmasında dünya 2'ncisi oldu.

1 yıl boyunca, gece gündüz hiç saate bakmadan çalışan Orçun Bulat ve arkadaşı yeni nesil bir uçak motoru tasarladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve dünya ordularının kulandığı T-38 savaş eğitim uçakları için tasarladıkları motoru, 2025'ten 2040'a kadar kullanılabilecek şekilde tasarladılar. Motor, ses hızının yaklaşık 1,5 katına çıkabiliyor.

Böyle bir yarışmada Türkiye'yi temsil ederek, 2'inci oldukları için sevinçliler. Tek üzüntüleri kendi ülkelerinde bu projeyi hayata geçirebilecek imkanlarının olmaması.

Ama yine de "İstikbal Göklerdedir" diyerek umutlarını kaybetmiyorlar.

Haber: Deniz Çağlayan - Kamera: Bülent Ünal

ulusalkanal.com.tr

AKP'li siyasetçinin öldürülmesinin ardından sokağa çıkma yasağı ilan edildi Gündem Hakkari'de 3 mahalleye operasyon Gündem MLKP'nin 'sözde' Ovacık sorumlusu öldürüldü Gündem Dışişleri Bakanlığı’ndan Der Spiegel’in kapağına cevap Gündem