TSK'nın istediği o talebe ret

Askerin tezkere çerçevesinde yerine getireceği görevler için istediği yasal koruma talebine AKP'den olumsuz yanıt geldiği ileri sürüldü. Kulislere "çözüm sürecine yönelik koruma, askeri de kapsıyor" değerlendirmeleri yansıdı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da, TSK'nın ek koruma talebine karşı çıktıklarını söyledi.

Abone ol

Tezkere sonrası gözler Suriye sınırındaki kritik gelişmelere çevrilmişken Türk Silahlı Kuvvetleri'nin personeline yönelik istediği ek koruma talebi gündeme geldi. TSK askerlere yönelik soruşturmalarda Genelkurmay Başkanı ve Başbakan'dan izn alma şartı getirilmesini istedi. Bu talebe AKP cephesinden olumsuz yanıt geldiği iddia edildi.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, AKP kulislerinde TSK personeline tezkere dolayısıyla yapacağı görevlerle ilgili ek bir koruma getirmeye ihtiyaç olmadığı yorumu yapıldı. Yine "çözüm süreci yasası"yla getirilen yasal güvencenin askerleri de kapsadığı belirtildi.

CHP ise, "operasyon için koruma talebine" net bir şekilde karşı çıktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu Tanrıkulu, "geçmişte bu düzenlemeler, faili meçhullere, insan hakkı ihlallerine, işkencelere zemin hazırladı" ifadelerini kullandı.

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de Genelkurmay’ın bu isteğinin güvenlik devletine doğru gidişin bir göstergesi olduğunu kaydetti. Tüzel, “Konjenktürü bahane ederek bu düzenmeyle her türlü hukuksuzluğa koruma kalkanı getiriliyor” değerlendirmesini yaptı.

ulusalkanal.com.tr

Sınırdaki o bölgeler boşaltılıyor Gündem İşçi Partisi Lideri Perinçek, Diyarbakır'da Gündem Havan topu eve isabet etti! Gündem Gül'ü de dinlediler Gündem