CELAC Zirvesi sona erdi

Avrupa’da yaşanan ekonomik kriz, Avrupa Birliği ülkelerini ekonomisi hızla gelişen Latin Amerika ülkeleri ile işbirliğine zorluyor. Avrupa Birliği ile Latin Amerika ve Karayip Topluluğu CELAC arasında yapılan Zirve sonuçlandı. 61 ülke temsilcisinin katıldığı toplantıda Latin Amerika’ya 118 milyon avroluk yatırım teşviki aktarılması kararlaştırıldı.

Abone ol

Avrupa’da süregelen ekonomik kriz, Avrupa ülkelerini, ekonomisi hızla gelişen Latin Amerika ülkeleri ile işbirliğine zorluyor.

Avrupa Birliği ile kısa adı CELAC olan Latin Amerika ve Karayip Devletleri Topluluğu arasında Belçika’nın başkenti Brüksel’de iki gün süren zirve sonuçlandı.

“Toplumun refahı, birliği ve sürdürülebilir kalkınma” temasıyla toplanan Zirve’ye 61 ülke temsilcisi katıldı.

Zirve’de Avrupa Birliği’nin, Latin Amerika’ya 118 milyon avroluk yatırım teşviki aktarılması kararlaştırıldı. Ayrıca Peru, Kolombiya ile Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki seyahatlerin artırılması için vize kolaylığı anlaşması da imzalandı

Toplantıda Avrupa Birliği ve Küba arasında önümüzdeki dönemde imzalanacak politik işbirliği anlaşmaları da ele alındı.

Zirve ilk kez Ocak 2013’te Şili’nin başkenti Santiago’da toplanmıştı.

Avrupa Birliği ülkeleri içinde Latin Amerika’ya en fazla ihracat yapan ülke yüzde 28’le Almanya iken, bu ülkeyi yüzde 13 ile İspanya, yüzde 12 ile İtalya izliyor.

ulusalkanal.com.tr

AYM'nin aldığı o karara karşı 1 milyon imza toplandı Gündem HDP'nin sonuç bildirgesinde Abdullah Öcalan'a özgürlük talebi Gündem Ne üreten ne tüketen memnun! Gündem TSK açıkladı: Türk jeti taciz edildi Gündem