Hürriyet'te deprem

Hürriyet Genel YayınCumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde, medyada istifa depremi yaşandı. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu görevinden istifa etti. Berberoğlu'nun kendi rızası ile istifa ettiği söylense de, istifanın hükümet ve patron baskısıyla yaşandığı öne sürüldü. Yönetmeni Enis Berberoğlu'nun gazete ile yollarını ayırdı.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimine 2 gün kala, basın camiasını hareketlendiren bir istifa yaşandı. Hürrriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu görevinden istifa etti.

Berberoğlu'nun görevinden kendi rızasıyla istifa ettiği belirtildi. Ancak istifanın perde arkasında başka nedenler olduğu konuşuluyor.

En dikkat çekici nokta ise Başbakan Erdoğan'ın önceki günkü mitingte Doğan Grubu'na yönelik sert konuşması oldu.

Bu konuşmadan 1 gün sonra, Aydın Doğan'ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ verdiği röportajda, "AKP döneminde hiç bir baskı görmedim" dedi.

İstifanın bu açıklamaların ardından gelmesi dikkat çekti. Doğan grubu yöneticilerinin Berberoğlu'nu istifa ettirerek Erdoğan'ın tepkisini azaltmayı amaçladığı öne sürüldü.

Ulusal Kanal'ın ulaştığı gazete yöneticileri ise, Berberoğlu'nun "stres altındayım, bir süre dinlenmek istiyorum" dediğini aktardı.

Öte yandan Berberoğlu'ndan boşalan koltuk için, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila ile görüşüldüğü öne sürüldü.

Hürriyet Gazetesi'nin haber tercihlerinde son bir kaç haftadır yaşanan değişim dikkat çekiyordu.

ulusalkanal.com.tr

Penguen, Erdoğan'ın mitinglerini çizdi: Ama seçildiğimde... Medya Sosyal medyanın öldürdüğü Yaşar Nuri Öztürk 18:00'de bakın nerede olacak! Medya Tanal Zaman gazetesinden Aydınlık'a saldırdı! Medya Cumhuriyet'te 'Dönüşüm' Medya