Liman kazasına rekor tazminat!

Tekirdağ Limanı'nda 2 yıl önce gece yarısı feribottan inen bir otomobil denize düşmüş, olayda 4 kişi hayatını kaybetmişti. Kazayla ilgili hukuk süreci tamamlandı. Tekirdağ İdare Mahkemesi, Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye Denizcilik İşletmeleri ve Akport Tekirdağ Liman İşletmeciliğinin, hayatlarını kaybedenlerin çocuklarına 1 milyon 400 bin TL tazminat ödemesine karar verdi.

Abone ol

Çocuklarını evlendireceklerdi, çeyiz için yola çıktılar otomobilleriyle Bandırma'dan feribota bindiler. Feribot sabah saat 4'de iskeleye yanaştı. Aydınlatmalar çalışmıyordu. Zifiri karanlıkta araçlarıyla feribottan indiler. Yön tabelası olmadığı için bir anda denize uçtular.

O feci olayda çiçeği burnunda dünürler çocuklarının mürüvvetini göremeden hayatlarını kaybettiler. Düğün hazırlığı yaparken anne babalarını kaybeden gözü yaşlı çiftin başlattıkları hukuk mücadelesi tam 2 yıl sonra sonlandı.

Tekirdağ İdare Mahkemesi, olayda kusuru olduğunu belirlediği Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye Denizcilik İşletmeleri ve Akport Tekirdağ Liman İşletmeciliğinin, hayatlarını kaybeden 4 kişinin çocuklarına 1 milyon 400 bin TL tazminat ödenmesine karar verdi.

Tekirdağ 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi de geçtiğimiz yıl Liman Müdürü Ali Markal'ı 6 yıl 8 ay hapisle cezalandırmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Kritik toplantı başladı Gündem İlk yurt dışı ziyareti öncesi konuştu Gündem Hıncal Uluç'tan skandal yazı Gündem Nabi Avcı’dan kaçamak yanıt Gündem