İsrail'den Filistin ziyaretine engel

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın Filistin ziyareti, İsrail engeline takıldı. Maas, Tel Aviv'e "ilhak" planı konusunda uyarılarda bulunmak için Batı Şeria'ya gidecekti. Oradan İsrail’e geçecek olan Alman Bakan'a, "Filistin'e giderseniz, sizi karantinaya alırız" mesajı gönderildi.

Abone ol

İsrail karantina uygularım dedi, Alman bakan Filistin ziyaretini iptal etti. İsrail, Kovid-19'u bahane ederek Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın Filistin'e yapacağı ziyareti engelledi.

Maas, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini ziyaret edecekti. Planı, tek taraflı "ilhak" konusunda Tel Aviv yönetimini uyarmaktı. Filistin'den de İsrail'e geçecekti.

İsrail tarafı ise Maas'a, Kovid-19 salgınını gerekçe gösterdi. Alman bakana, Batı Şeria'ya gitmesi halinde Tel Aviv'de kendisinden iki hafta karantinada kalmasının istenebileceği mesajı iletildi.

Maas, İsrail'in bu tutumu nedeniyle yolculuk planını değiştirdi. Almanya Dışişleri Bakanı, Filistinli yetkililerle, İsrail ziyareti sırasında video konferans aracılığıyla görüşme kararı aldı.

Filistin'de havalimanı bulunmaması ve işgal altında olması nedeniyle bu ülkeyi ziyaret etmek isteyenler, İsrail üzerinden giriş yapmak zorunda kalıyor.

ulusal.com.tr

Dünya Bankası'ndan 2020 büyüme tahmini Dünya Çin'den gelişmekten olan ülkelere yardım eli Dünya Erdoğan-Trump görüşmesi Dünya ABD'den İranlı ve Çinli şirketlere yine yaptırım Dünya