Askeri kaynaklar Silopi'deki başarının nedenini açıkladı

Gündüzleri sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Silopi'de operasyon başarıyla tamamlandı. Güvenlik kaynakları, başarının nedeni olarak örgütün hücre evine yapılan nokta operasyonlarını gösterdi. Örgütün hücre evlerinde ise çok sayıda patlayıcı ele geçirildi. Öte yandan ilçede polis ekiplerinin devriye görevi sürüyor.

Abone ol

Silopi ilçesindeki operayonun başarıyla sonuçlanmasının nedeni, örgütün hücre evlerine yapılan nokta operasyonlarıydı.

Başak Mahallesi'nde örgütün hücre evi olarak kullandığı binalardan biri görüntülendi. Binanın bahçesine bulunan çok sayıda patlayıcı ve patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Örgüte ait birçok belge ve dökümana el konuldu.

Mahallede bugüne kadar 600'ün üzerinde patlayıcı imha edildi. Sokaklardaki hendeklerin kapatılmasının ve barikatların kaldırılmasının ardından mahalleye ulaşım kolaylıkla sağlandı.

Vatandaşların güvenliğini sağlamak ve PKK'lıların tekrar mahalleye sızmasını önlemek için özel harekat polisi yaya olarak sokaklarda devriye geziyor.

Evlerinin bahçelerinde patlayıcı bulan vatandaşlar durumu polise bildiriyor. Polis ekipleri de olay yerine giderek patlayıcıları kontollü şekilde imha ediyor.

Başak Mahallesi'ne göreve giden güvenlik güçleri, çocuklar için her sabah çikolata ve meyve dağıtıyor.

Polisler, bir yandan mahallenin güvenliğini sağlarken diğer yandan çocuklarla vakit geçiriyor

ulusalkanal.com.tr

Genç kızı adım adım tecavüze böyle götürdü Gündem 579 terörist öldürüldü Gündem Sur'da çatışma Gündem Çalışan anne adaylarına yeni haklar Gündem