Seçilmesinden 15 saat sonra evi basılarak öldürüldü

Meksika'da Temixco Belediye Başkanı, seçilmesinden 15 saat sonra silahlı bir çete tarafından evi basılarak öldürüldü. Suikastın nedeni henüz aydınlatılamazken, önceki yıllarda çok sayıda belediye başkanının uyuşturucu kaçakçıları tarafından öldürülmesine dikkat çekiliyor.

Abone ol

Meksika'da Demokratik Devrim Partisi üyesi Gisela Motta , Temixco Belediye Başkanı olarak seçilmesinden 15 saat sonra silahlı bir çete tarafından evi basılarak öldürüldü.

La Jornada gazetesinin haberine göre, silahlı saldırganlar dün Gisela Motta'nın Pueblo Viejo'daki evini basarak Motta ve beraberindeki iki kişiyi öldürdü. Suikastın nedeni henüz aydınlatılamadı. Ancak Meksika'da önceki yıllarda çok sayıda belediye başkanının uyuşturucu kaçakçıları tarafından öldürülmesine dikkat çekiliyor.

Motta, uyuşturucu ve organize suçlarla anılan sanayi şehri Temixco'yu temizleme amacıyla göreve gelmişti. Kentin bağlı olduğu Morelos eyaleti Valisi Graco Ramirez, herhangi bir uyuşturucu karteli ya da çetesinin adını anmadan olayı organize bir suç olarak tanımladı. Meksika'da kasaba ve kentleri kontrol altına almaya çalışan karteller sık sık yerel yetkilileri ve belediye başkanlarını hedef olarak seçiyor.

Morelos eyaletinin güvenlik yetkilisi Jesus Alberto Capella, olay sonrası saldırganlardan ikisinin çıkan çatışmada öldürüldüğünü, diğer üçünün de tutuklandığını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

ABD'de bir grup federal binayı işgal etti Dünya İran-Suudi Arabistan arasındaki idam krizi büyüyor Dünya PYD 'kırmızı çizgi'ye bu kez Afrin'den saldırdı Dünya Bir ülkede şok! Aynı gün 47 kişi idam edildi Dünya