Yaşar Nuri Öztürk son yolculuğuna uğurlandı

Uzun süredir kanser tedavisi gören ve 22 Haziran'da hayatını kaybeden Yaşar Nuri Öztürk bugün son yolculuğuna uğurlandı. Öztürk'ün cenazesi, Üsküdar Şakirin camisinde binlerce kişinin katıldığı cenaze namazının ardından Kanlıca Mezarlığı'na toprağa verildi.

Abone ol

Türkiye önemli bir değerine veda etti. Ulusal Kanal programcısı ve Aydınlık gazetesi yazarı, ilahiyatçı Profesör Doktor Yaşar Nuri Öztürk son yolculuğuna uğurlandı.

Ailesi, yakınları, siyasi parti liderleri ve temsilcilleri, kitle örgütleri ve 7'den 70 herkes, hocasını son yolcuğuna uğurlamak için Üsküdar Şakirin Camisi'ne koştu.

Caminin avlusu hatta çevresi öğle namazında hınca hınç doldu.

Sevenleri Öztürk’ün tabutu başında dualar etti. Oğulları Cüneyt, Mustafa Tahir, Ali Nuri ile kızı Saniye Öztürk de taziyeleri kabul etti.

Öztürk’ün cenazesi öğle namazının ardından Kanlıca Mezarlığı’nda toprağa verildi.

1945 Trabzon doğumlu Yaşar Nuri Öztürk, Kuran’ın yorum katılmamış ilk Türkçe çevrisini yapan bilim adamı olarak da anıldı. Time Dergisinin gerçekleştirdiği “20. Yüzyılın En Önemli Kişileri” listesinde kamuoyunca belirlenen yüz isim arasında ilk 10 arasına girdi.

2002 seçimlerinde CHP'den İstanbul milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giren Öztürk, 2005 tarihinde Halkın Yükselişi Partisi'ni kurdu. 19 Ekim 2009 tarihinde genel başkanlıktan istifa ederek aktif siyasi yaşamını sona erdirdi.

2015 yılından beri Ulusal Kanal’da Gülgün Feyman’ın sunduğu SÖZ VE IŞIK programına katılan Yaşar Nuri Öztürk aynı zamanda Aydınlık Gazetesinin de yazarıydı.

12 Kasım 2011 tarihinde ameliyat olan ve mide kanseri nedeniyle kemoterapi görmeye başlayan Öztürk elliye yakın kitap yazıdı. Öztürk dört çocuk sahibiydi.

Haber: Gökhan Çelik

Kamera:Şengül Derin - İhsan Ulak - Bülent Ünal​

ulusalkanal.com.tr

Sabahattin Önkibar yazdı: İşte Fethullah için hazırlanan mezar Gündem Orgeneral Akar, emekli TSK personeliyle bir araya geldi Gündem Hollanda'dan İngiltere'nin AB kararına dair yorum Gündem Almanya'dan Avrupa Birliği'nin kurucu ülkelerine çağrı Gündem