İşte çözüm süreci...

Hakkari Yüksekova'da 2 PKK'lının hayatını kaybetmesinin ardından, sokaklar savaş alanına döndü. PKK olayları illere taşıdı. Diyarbakır, Şırnak, Bingöl, Kars, Hakkari ve Adıyaman'da gerginlik büyüdü.

Abone ol

Diyarbakır'daki eylem sırasında el yapımı el bombası atıldı, 4 polis yaralandı. .

Akşam saatlerinde ise AKP Diyarbakır İl Başkanlığı'na iki adet el yapımı bomba atıldı. İl binasının yanında bulunan mağazasının camları patladı. Olay da, ölen ya da yaralanan olmadı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde gösteri yapan grup polisle çatıştı. Polis gösterici gruba tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. O esnada önceden refüje yerleştirilen ses bombası patlatıldı. Bomba paniğe neden oldu.

Şırnak Beytüşşebap’ta PKK yürüyüş yaptı. Polise molotof kokteyli attı. Polis ise göstericileri biber gazı ve tazyikli su kullanarak dağıttı.

Bingöl’de de PKK yanlısı bir grup ateş yakıp yolu trafiğe kapattı. Polis eylemcilere müdahale etti. Ara sokaklara kaçan grup hastane bahçesine molotof kokteyli attı.

Kars'ta yapılan gösterilerde de polis aracına taş attıldı. 27 kişi gözaltına alındı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, bir bankanın şube binası ateşe verildi.

Adıyaman'da PKK'lı bir grup BDP binasından yürüyüş yaptı. Gruba vatandaşlar tepki gösterdi.

ulusalkanal.com.tr

CHP heyeti Silivri'de Gündem MHP ve BDP'li vekiller birbirine girdi Gündem Tartışma başlıyor! Irk nedir Türk nedir Gündem Balbay kararı bekleniyor Gündem