2015’te terör saldırılarında 930 Halepli öldü, 9 bin kişi yaralandı, 3 bin kişi sakat kaldı

Suriye’nin önde gelen gazetelerinden El Vatan, terörün yarattığı insani yıkımı gözler önüne seren çarpıcı istatistikler yayımlandı. Halep Adli Tıp Kurumu verilerine göre sadece bu kentte 2015 yılında 930 kişi havan topu ve füze saldırılarında yaşamını yitirdi. 9 bin kişi yaralandı. 3 bin kişi sakat kaldı. 207’si kız ve 204’ü erkek olmak üzere 411 çocuk öldü.

Abone ol

Terörün büyük yıkım yarattığı Suriye'nin Halep kentinde savaşın faturası çok ağır. Sadece 2015 yılında kentte meydana gelen sivil ölümler ürpertici boyutta. Terör örgütlerinin rastgele hedef aldığı sivil yerleşim birimlerinde sadece 2015 yılında 930 kişi yaşamını yitirdi.

Suriye’nin önemli gazetelerinden El Vatan, terörün Halep’te yarattığı insani yıkımla ilgili çarpıcı bir istatistik yayımladı.

Halep Adli Tıp Kurumu Başkanı Zaher Hacco, kent merkezine ve yerleşim yerlerine düşen havan topu, roket ve bombalar nedeniyle meydana gelen sivil ölümlere ilişkin son rakamları açıkladı.

Buna göre 2015’te 930 Halepli terörün kurbanı oldu. 9 bin kişi yaralandı. 3 bin kişi sakat kaldı. 207’si kız ve 204’ü erkek olmak üzere 411’i çocuk öldü.

Adli Tıp Kurumu Başanı Hacco, Halep’teki sivil ölümlerin ilk kez 2015’te 1000 rakamının altına düştüğünü belirtti. Ölümlerdeki kısmi düşüş ise terör saldırılarındaki azalmadan değil Halep’in yoğun göç vermesinden kaynaklandı.

Haber: Mehmet Kıvanç/SURİYE

ulusalkanal.com.tr

Mistura ile görüşen Yüksek Müzakere Komisyonu: Gelişmeler pozitif, pozitif mesajlar aldık Dünya 'İsrail ABD'nin Desteği ile Kürdistan Kurmak İstiyor' Dünya Ünlü isim evinde ölü bulundu Dünya Hostesler yumruk yumruğa kavga etti, pilot acil iniş yaptı Dünya