AKP, CHP ile mi MHP ile mi hükümet kuracak yoksa erken seçim mi yapılacak? İşte olası senaryolar

Koalisyon hükümetini kurmak için 45 günlük bir süre var. Görevlendirmenin ardından liderlerin sert ifadeleri bir anda yumuşadı. İşte olası senaryolar.

Abone ol

Cumhurbaşkanı görevi verdi. Ankara'da koalisyon diplomasisi başladı. Kulisler koalisyon ihtimalleri üzerinde duruyor.

45 günlük takvimde en öne çıkan seçenek AKP’nin CHP veya MHP’yle kuracağı koalisyon.

Pürüzlerin çıkması durumunda ise Suriye sınırındaki tehtidler göz önüne alındığında partilerin erken seçim şartlı hükümet kurması da gündemde.

Bir diğer seçenek de AKP'nin kuracağı bir azınlık hükümetiyle erken seçime gidilmesi olacak. Ancak bu alternatif Erdoğan’ın sıcak bakmaması nedeniyle düşük bir ihtimal olarak görülüyor.

Davutoğlu’nun koalisyon görüşmelerinden sonuç alamaması durumunda ise tek ihtimal muhalefet partilerinin koalisyonu. Bu olasılığın gerçekleşmesi MHP’nin tavrı nedeniyle hala zor görünüyor.

MHP’nin HDP ile aynı kabinede yer almak istememesi AKP’nin hükümet yetkisini diğer 3 partiyle paylaşmasına da engel oluyor. Meclis’teki tüm partilere temsili oranda bakanlık verileceği seçim hükümeti formülü böylelikle zayıf bir ihtimal olarak görülüyor.

AKP seçim hükümeti formülü yerine azınlık hükümeti kurarak kalarak Meclis’ten erken seçim çıkartmayı da denemesi de olasılıklar arasında.

ulusalkanal.com.tr

CHP Genel Başkan Başdanışmanı’ndan çarpıcı dinleme iddiası Gündem Çin karşıtı eylemler iş dünyasını tedirgin etti Gündem Kılıçdaroğlu ve İlgezdi'den rezidans açıklaması Gündem Türkiye'nin en büyük çevre davası açıldı Gündem