Güvenlik Analisti Dilek, ABD'nin Suriye'ye saldırısını değerlendirdi

Amerika, "İdlib'e kimyasal saldırı" bahanesiyle Suriye'deki Şayrat Askeri Üssü'nü füzelerle vurdu. Güvenlik Analisti Cahit Armağan Dilek, ABD'nin Suriye'ye saldırısını Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Bölgedeki savaşın derinleşeceğini belirten Dilek, "Suriye'deki savaşın Türkiye'ye de taşınmasının önünü açacak bir gelişmedir" dedi.

Abone ol

Ulusal Kanal'da Umut Tezerer'in sunduğu Günaydın Türkiye programına bağlanan güvenlik analisti Cahit Armağan Dilek, ABD'nin Suriye'yi vurmasını yorumladı.

ABD'nin Suriye'ye saldırısı sonrası atacağı adımı açıklayan Dilek, "Yakın zamanda, bu saldırıdan sonra, gelecek olan şudur Trump'ın Suriye'de desteklediği güçler için güvenli bölgeler ilanı gibi hamleler yapacağını göreceğiz" dedi.

Hükümetin ABD'nin Suriye'ye saldırısını destekleyen söylemlere de değinen Dilek, "Türkiye'nin menfaatine bir davranış değildir" dedi.

Dilek şöyle konuştu:

Hisarlar resmen Hint devi Mahindra'nın oldu Gündem Sahte ilaçta önemli gelişme! Gündem Hatay'a düşen uçağın pilotu tutuklandı Gündem TRT'de FETÖ operasyonu: 38 kişi için gözaltı kararı Gündem