Aşılama süreci başladı: Aşı olmak için ne yapmak gerekiyor?

Türkiye’de aşılama süreci başladı. İlk olarak 200 bini aşkın sağlık çalışanı Çin'den gelen aşılardan oldu. Sağlıkçıların ardından 65 yaş ve üzerindeki kişiler aşılanacak. İkinci aşamada ise öncelikli meslek grupları aşı olacak. Sağlık Bakanlığı, bu meslek gruplarının neler olduğunu da açıkladı.

Abone ol

Haber: Buse Gençtürk / Kamera: Uğur Pideci

Türkiye artık Kovid-19 ile mücadelede aşılamaya başladı. İlk günde binlerce sağlık çalışanı aşı oldu.

Çin’den gelen 3 milyon dozluk Kovid-19 aşısına acil kullanım onayı verildi. Kısa bir süre sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve bilim kurulu üyeleri Kovid-19 aşısını vurulan ilk kişiler oldu.

İLK AŞAMADA SAĞLIKÇILAR KORONAVİRÜS AŞILARINI VURULUYOR.

Türkiye'de toplam 1 milyon 119 bin 886 sağlık çalışanı bulunuyor. Aşılama sürecinin ilk gününde 200 bini aşkın sağlıkçı aşılandı. Aşılamaya ilişkin güncel veriler "covid19asi.saglik.gov.tr" adresinden paylaşılıyor. Aşı olan sağlıkçılara ikinci doz da yapılacak. İkinci doz aşılamalar 3 milyon aşı içinden yapılacak. Ayrıca Çin'den 47 milyon daha aşı gelecek.

Ankara Şehir Hastanesi'nde devam eden aşılama 140 odada gerçekleştiriliyor. Sağlık çalışanlarının aşı vurulmadan önce randevu alması gerekiyor.

Aşı için "mhrs.gov.tr" adresinden veya Alo 182'yi arayarak randevu alınabiliyor. Randevu almayan sağlıkçılara Kovid-19 aşısı yapılmıyor.

Sağlıkçılardan sonra ilk aşamada bulunan 65 yaş üstü vatandaşlar ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalan yetişkinler aşılanacak. Aşılama dört aşama ile gerçekleştirilecek.

Aşı, ikinci aşamada ise toplumun işleyişi için gerekli sektörlerde ve yüksek riskli ortamlarda bulunan, kritik işlerde çalışan kişilere uygulanacak. Sağlık Bakanlığı "covid19asi.saglik.gov.tr" adresinde bu aşamada aşı olacak öncelikli meslek gruplarını açıkladı.

Buna göre, bu grupta Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, zabıta, özel güvenlik, Adalet Bakanlığı, cezaevleri, öğretmenler ve öğretim üyeleri, fırın, yemek fabrikası, gıda imalathanelerde ve taşımacılık sektöründe SGK'lı olarak çalışanlar yer alacak.

Aşılamanın üçüncü aşamasında, öncelikle kronik hastalığı olan kişilere aşı yapılacak. Ardından aynı yaş grupları için kronik hastalığı olmayanlara da aşı uygulanacak.

Dördüncü ve son aşamada ise ilk üç grubun dışında kalan tüm bireyler aşılanacak.

Ümit Özdağ'dan HDP çıkışı: ''Milleti arkadan vuracak bir partidir kapatılmalıdır'' Gündem Diyarbakır'daki evlat nöbeti 500. gününde Gündem Gazeteci Nalan Güney Vatan Partisi'ne katıldı Gündem Türkiye'nin 14 Ocak Kovid-19 bilançosu: 170 vefat, 9 bin 962 yeni vaka Gündem